ادبیات کنکور را چگونه بخوانیم؟
درس ادبیات برای کنکور را چگونه بخوانیم؟ بدون شک این سوالی است که سالها، ذهن تمامی متقاضیان کنکور در همهی رشتهها را به سوی خود سوق داده است.
در واقع، اهمیت درست خواندن درس ادبیات برای کسب رتبه ممتاز و باب میل متقاضیان بسیار بالاست. در حقیقت درس ادبیات، بهعنوان ابزاری مهم برای دستیابی به نتیجهی دلخواه در کنکور شناخته میشود؛ از این رو درس ادبیات به عنوان یک درس مهم و سرنوشتساز شناخته میشود. بی شک ادبیات، در راس دیگر دروس عمومی قرار گرفته و تا حد زیادی نتیجه کنکور متقاضیان کنکور و دانشآموزان را تحت تاثیر قرار میدهد. ضریب ۴ درصدی این درس در میان دیگر دروس دفترچه عمومی، اهمیت این درس را نشان میدهد. با توجه به اهمیت این درس در کنکور، پیشنهاد میشود تمامی دانشآموزان این درس را در لیست اولویتهایشان قرار دهند.
ما در این مطلب میخواهیم شما را با شیوه درست یادگیری درس ادبیات در کنکور برای کسب درصدی قابل قبول در کنکور، آشنا کنیم.
مطالعه این مقاله پیشنهاد میشود:
معرفی بخشهای مختلف ادبیات کنکور
بدون شک اولین گام برای موفقیت در این درس، مطالعه و تحلیل سوالات مطرح شده در کنکورهای اخیر است. بررسی بخشبندیها و تعداد سوالات مطرح شده ازمباحث مختلف، میتواند کمک کننده باشد.
مرحله بعد، ارزیابی سوالات و یادگیری نکات مهم آنها است. این نکات را به خاطر بسپارید و از آنها در حل دیگر سوالات استفاده کنید. انجام درست این کار، سبب کسب درصدی بالا در کنکور خواهد شد.
از این رو لازم است تا پیش از پرداختن به روشهای یادگیری ادبیات کنکور ابتدا به معرفی بخشهای مختلف این درس و تعداد سوالات هر بخش بپردازیم.
ادبیات در کنکور شامل ۲۵ سوال میشود و زمان پاسخگویی سوالات این درس، ۱۸ دقیقه میباشد.
سوالات مطرح شده در درس ادبیات، به طور کلی به ۵ بخش مختلف تقسیم میشوند. این بخشها عبارتند از: قرابت معنایی، زبان فارسی، لغت و املای واژگان، تاریخ ادبیات و آرایههای ادبی. بهتر است متقاضیان کنکور، اعم از کنکور ریاضی، کنکور تجربی و کنکور انسانی برای داشتن عملکردی بهتر، به مطالعه و شناخت آنها بپردازند.
تعداد سوالات هر بخش
حدود ۳۶ درصد از سوالات بخش ادبیات، به بخش قرابت معنایی اختصاص داده میشود. تقریبا ۹ سوال از ۲۵ سوال بخش ادبیات، از این مبحث است که نشاندهنده اهمیت این مبحث در کنکور است.
بخش بعدی، بخش لغات و املا است که ۵ سوال از ۲۵ سوال ادبیات را در بر گرفته و از این رو بهتر است تا دانشآموزان و متقاضیان این بخش را هم در نظر بگیرند.
از دیگر مباحث مهم، بخش زبان فارسی است که ۵ سوال از ۲۵ سوال را به خودش اختصاص میدهد؛ بخشی به ظاهر سخت که داوطلبان با تسلط یافتن بر روی آن، میتوانند شانس موفقیت خود در این درس را افزایش دهند.
از دیگر بخشهای موثر برای موفقیت در ادبیات میتوان به مبحث تاریخ ادبیات اشاره کرد. تاریخ ادبیاتی که ۳ سوال از ۲۵ سوال ادبیات را در برگرفته است. بخشی که برای پاسخ دادن به آن تنها کافی است که به مهارت حفظ کردن خود تکیه کنید.
بخش بعدی آرایههای ادبی است. بخشی که حداقل ۳ سوال از میان ۲۵ سوال درس ادبیات در کنکور را به خود اختصاص دادهاست.
همانطور که گفته شد، یکی از نکات مهم و کلیدی برای موفقیت دانشآموزان در این درس، شناخت و بررسی بودجهبندی درس ادبیات در کنکور است. لازم است که این مورد را در لیست کارهای خود قرار دهید.
با این تفاسیر بهتر است تا دانشآموزان، با تکنیکهای موثر موفقیت در این درس آشنایی داشته باشند و با بهکارگیری این تکنیکها، درصد بالایی را درکنکور کسب کنند. تکنیکهایی که در ادامه به بررسی برخی از آنها میپردازیم.
تکنیکهایی برای یادگیری و مطالعه ادبیات
همانطور که پیشتر گفته شد، قرابت معنایی مهمترین مبحث در این درس است. یادگیری و تسلط بر این بخش، میتواند در کسب درصد بالا این درس کمک کند. با تکرار و پاسخگویی به سوالات سالهای گذشته، میتوان شانس خود برای موفقیت در کنکور را افزایش داد.
از دیگر تکنیکهای موثر در مطالعه درس ادبیات کنکور میتوان به یادگیری شکل صحیح کلمات و املا واژگان اشاره کرد. مبحثی که پیشنهاد میشود داوطلبان این مورد را در برنامه مطالعاتی خود قرار دهند. یادگیری روزانه لغات و املا واژگان، خصوصا واژگان بخش انتهایی کتاب، میتواند در این امر کمک کننده باشد.
بخش بعدی، ادبیات فارسی است که دانشآموزان و متقاضیان کنکور برای یادگیری بهتر و راحتتر آن، میتوانند از تکنیک خلاصهنویسی استفاده نمایند.
از دیگر مباحث مطرح شده در بخش ادبیات کنکور، میتوان به بخش آرایههای ادبی اشاره کرد. برای درک و یادگیری بهتر آن، لازم است در طول دوره کنکور، داوطلبان این بخش را با قاعده مطالعه و با بررسی تستهای کنکور آمادگی خود را افزایش دهند. این کار برای تسلط بر این بخش میتواند بسیار کمک کننده باشد.
سخن آخر
ادبیات، درسی مهم و سرنوشتساز در آزمون کنکور است؛ ضریب ۴ این درس، خود نشان دهنده این موضوع است. این درس در تمام رشتهها از اهمیت بالایی برخوردار است. لازم است تا یادگیری این درس را در برنامه کنکور خودتان قراردهید. با کسب درصد بالا از ادبیات در کنکور، میتوانید شانس قبولی در رشته دلخواهتان را افزایش دهید.