مدرسه کسب و کار کارابیز طراحی سایت وب مب

تاریخچه عکاسی چیه؟ چجوری اولین عکس ها ثبت می‌شده؟

تاریخچه عکاسی

قدمت عکاسی به کمتر از ۲۰۰ سال می رسه. از همون دوران برای فرآیند های ساده از دوربین های دست و پا گیر برای تصویرسازی استفاده می شد. اگر بخوایم به تاریخچه عکاسی سری بزنیم باید بدونیم که عکاسی چطور در طول زمان تغییر کرد و چه دوربین هایی امروزه وجود داره؟

 

تاریخچه اولین عکس‌ها

اولین دوربین هایی که در طول تاریخ ساخته شدن بیشتر برای مطالعه اپتیک مورد استفاده قرار می‌گرفت اولین شخصی که این مسئله رو مورد بررسی قرار داد شخصی بود به اسم ابن هیثم. شخصی که دوربین های سوراخ سوزنی را اختراع کرد. از این طریق نشون داد که چطوری می تونیم به کمک نور برای نشان دادن تصویر استفاده کنیم. برای این کار از سطح صاف استفاده می کرد. با گذشتن زمان و مروری بر تاریخچه عکاسی و اختراع لنز های ظریف هنرمندان از دوربین تاریک استفاده کردند آنها می تونستند تصویر های پیچیده تری رو از دنیای واقعی به تصویر بکشند.
بعد از گذر زمان دانشمند آلمانی به اسم یوهان هاینریش آزمایشاتی رو بر روی مواد شیمیایی حساس به نور انجام داد و بعد از مدتی متوجه شد که نمک‌های نقره ای نسبت به نور حساسیت بالایی دارند.

 

 

 

اولین عکاسان چه کسانی بودند؟

اولین عکاسی با دوربین در طول دوره تارخچه عکاسی توسط شخصی به اسم نیپس انجام شد. اون برای این کار از یک ورق فلزی پوشیده از قیر استفاده کرد. از این ورق برای ثبت تصاویر استفاده می کرد برای اینکه این تصاویر ظاهر بشه نیاز به ۸ ساعت زمان بود اما اینکه چقدر این تصاویر دوام داشته باشه و از بین برود یک مسئله مهم بود.
لوئی داگر فرانسوی شخصی بود که برای ثبت تصویر آزمایشاتی رو انجام می داد اما چندین سال طول کشید تا بتونه از ناپدید شدن تصویری که بر روی صفحه ایجاد شده جلوگیری کنه. در سال ۱۸۲۹ او به همراه نیپس این فرآیند را توسعه بخشیدند. داگر بتونست با ثبت فرآیندهای جدید تصاویر رو بر روی ورق مسی یا روکش نقره تثبیت کنه. کاری که داگر بر روی ورق مسی انجام داد این بود که صفحه رو با یک پوششی مثل ید پوشوند تا حساسیت آن را به نور زیاد کنه. بعد از اینکه تصویر به کمک نور ثبت شد اون رو تو محلولی از کلرید نقره قرارداد تا از این طریق تصویر ماندگاری را به وجود بیاره.
اما داگرئوتیپ هایه مشکلی داشتن، اینکه فقط یکبار می شد تصویر رو ثبت کرد اما بعد از مدت شخصی به نام فاکس تالبوت انگلیسی فرآیندی را طراحی کرد که از این طریق می تونستیم چندین چاپ ایجاد بکنیم
اگر بخواهیم همچنان به فرآیند تولید عکس از گذشت تا به اکنون و تاریخچه عکاسی توجه کنیم در ادامه متوجه می‌شیم که در سال ۱۹۵۱ فردریک اسکاف ارچر نگاتیو رو اختراع کرد برای این کار از یک ماده چسبناک به نام کلودیون استفاده کرد.

بخوانید :   آشنایی با عجایب مغز انسان

 

 

اولین عکس‌هایی که ثبت شد

در ۱۸۵۶ یک دانشمند آمریکایی به نام همیلتون از آهن به جای مس برای ثبت تصویر استفاده کرد عکاسی توی اون زمان خیلی سخت بود، چون باید از یک تاریکخونه ی قابل حملی که پر شده بود از مواد شیمیایی خطر ناک استفاده می کرد. اما بعد از مدتی در سال ۱۸۷۹ برای ثبت تصاویر از نگاتیوهای شیشه ای استفاده می شد اونها طوری طراحی شده بودند که به راحتی می‌شد برای مدت زمانی تصاویر رو در اونها ذخیره کرد و عکاسان نیازی به تاریک خونه قابل حمل نداشتند. اونها حتی فرصت داشتن بعد از گذر روزها و ماه ها عکس های خودشون را ثبت کنند.
هرچی که زمان می گذشت فرآیند تولید عکس ها کاملتر می‌شد و ابزاری که برای این کار استفاده می‌شد پیشرفت می‌کرد و حتی کار برای هنرمندان و عکاسان راحت‌تر شد. تا اینکه در سال ۱۸۸۹ شخصی به نام جورج ایستمن یک عکاس حرفه ای فیلمی رو اختراع کرد که هم قابلیت انعطاف بالایی داشت و همین که قابل رول شدن بود. و ما همچنان در طول دوران مختلف شاهد پیشرفت این ابزار بودیم.
ما در طول مدت و مرورو تاریخچه عکاسی شاهد دوربین های زیادی بودیم از اولین گرفته تا دوربین های مدرن و دوربین های دیجیتالی و گوشی های هوشمند.
در سال ۱۹۷۵ تونست اولین دوربینی رو بسازه که توسط اون یک تصویر دیجیتالی داشته باشه. مدت زمانی که برای ثبت عکس نیاز بود فقط ۲۰ ثانیه بود. که این در مقابل با ثبت عکس در دوران گذشته خیلی زمان چشمگیری بود. در واقع در مدت زمان کوتاه می شد عکس های زیادی را به ثبت رساند.

بخوانید :   همه چیز درباره کنکور انسانی

 

نتیجه گیری

چندین شرکت روی این دوربین‌های دیجیتالی کار کردند اولین شرکتی که یک دوربین دیجیتال رو به نمایش گذاشت CANON بود.
امروزI بیشتر گوشی های هوشمند مجهز به دوربین پیشرفته هستند و این نشان از پیشرفت علم در زمینه تولید دوربین های عکاسی با گذر زمان است.
هدف ما سیری بر تاریخچه عکاسی بود که نشون دهنده پیشرفت تکنولوژی تصویره.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + شش =

#iguru_button_656a19a3b0363 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_656a19a3b0363 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_656a19a3b0363 .wgl_button_link { border-color: rgba(196,22,28,1); background-color: rgba(196,22,28,1); }#iguru_button_656a19a3b0363 .wgl_button_link:hover { border-color: rgba(255,187,23,1); background-color: rgba(255,187,23,1); }#iguru_soc_icon_wrap_656a19a418b51 a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_656a19a418b51 a:hover{ background: transparent; border-color: #c4161c; }#iguru_soc_icon_wrap_656a19a418b51 a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_656a19a418b51 a:hover{ color: #ffffff; }