با اینکه داوطلبان کنکور رشته ریاضی در سال های اخیر رو به کاهش بودهاست بهتر است بدانیم که در دنیای امروزی داشتن دانش ریاضی را قدم اول داشتن سواد میدانند. ریاضی مادر تمام علوم است و مانند هر علم دیگری نهایت ندارد.
کنکور رشته ریاضی شامل چه دروس و چه تعداد سوال است؟
کنکور رشته ریاضی مانند دیگر رشتههای نظری یک قسمت عمومی دارد و یک قسمت تخصصی. کنکور رشته ریاضی ۳ زیر گروه دارد زیرگروه یک شامل رشتههای مهندسی و علوم پایه است؛ زیرگروه دو شامل رشتههای مربوط به شیمی، مهندسی نفت و پتروشیمی و تمام گرایشهای آن است و زیرگروه ۳ شامل رشتههای عمران و شهرسازی که مقطع کاردانی هم دارند میباشد.
سوالات گروه آزمایشی علوم ریاضی در زیرگروه یک با ضرایب زیر در کنکور رشته ریاضی طرح میشوند:
ریاضی : ضریب ۴ ، فیزیک : ضریب ۳ ، شیمی : ضریب ۲
سوالات گروه آزمایشی علوم ریاضی در زیرگروه دو با ضرایب زیر در کنکور رشته ریاضی طرح میشوند:
ریاضی : ضریب ۴ ، فیزیک : ضریب ۳ ، شیمی : ضریب ۳
سوالات گروه آزمایشی علوم ریاضی در زیرگروه سه با ضرایب زیر در کنکور رشته ریاضی طرح میشوند:
ریاضی : ضریب ۳ ، فیزیک : ضریب ۲ ، شیمی : ضریب ۳
اما یکی از مهمترین مسائلی که در کنکور رشته ریاضی باید به آن توجه کنید، درصد نزدیک بهم است. برای مثال: اگر بتوانید در کنکور رشته ریاضی ۳۰ درصد از ریاضی و ۲۸ درصد از فیزیک و ۲۲ درصد از شیمی بیاورید، رتبهی بالاتری نسبت به شخصی که برای مثال ۱۰ درصد از ریاضی ۴۰ درصد از فیزیک و ۰ درصد از شیمی آورده است، خواهید داشت.
درصد موفقیت در کنکور رشته ریاضی بالاست؟
کنکور ریاضی در هر صورت سخت است، اما تعداد شرکتکنندگان در کنکور ریاضی سالیه سال کمتر شده. بنابراین شما در این کنکور رقیب کمتری خواهید داشت. با تمرین زیاد و تست زنی میتوانید شانس خود را در این کنکور ریاضی بسیار بالا ببرید.
درصد موفقیت در هر کنکوری بسته به تلاش شما در آن کنکور است. چه بسا رتبههای برتر یک سال تمام از زندگیشان را تلاش میکنند که به جایگاهی که دوست دارند برسند و در مقابل هزاران داوطلب وجود دارد که درصدهای کنکورشان به زور به ۱۰ میرسد. همیشه تعداد سیاهلشگر در کنکورها زیاد بوده. باید تلاش کنید جزو آنان نباشید و بیشتر خودتان را به سمت رتبه برترها سوق دهید!
مطالعه این مطلب میتواند مفید باشد:
مهندسی کامپیوتر، رشتهای به وسعت تمام دنیا!
چرا به وسعت تمام دنیا؟ زیرا علمی است نوین، پیشرو و پر از شغل در سرتاسر دنیا! رشتههای فراوانی در ریاضی وجود دارد. از برق گرفته تا معماری، اما شاید مشاورانتان همیشه به شما از اشباع بودن این رشتهها در بازار کار صحبت کرده باشند، دررشتهی کامپیوتر اگر خلاق باشید وتلاش و پشتکار را کناردرس خواندن بگجانید، همه جای این کرهی خاکی جایی برای شماست!
البته لازم است بدانید که دانشگاه صفر تا صد را به شما یاد نمیدهد. کار دانشگاه دید دادن است، که شاید ۱۰ درصد یادگیری کامل باشد. بقیه راه دست تلاش شماست. اما انگیزه داشته باشید بالاترین حقوق در دنیا بعد از جراحان به نام به برنامه نویسها تعلق میگیرد!
مهندسین کامپیوتر دیدگاه بهتری دارند و در حل مسائل پیرامون خود موفقتر هستند. از طرفی گرایشهای مختلف این رشته نیز هرکدام ارزش بالایی دارند. سخت افزار، نرم افزار و رباتیک گرایشهایی هستند که طرافداران بسیار زیادی دارند.
یک مهندس کامپیوتر به طور متوسط سالانه ۱۰۲ هزار دلار درآمد دارد و بیشترین مهاجر را در اروپا بعد از پزشکان و پرستاران، برنامه نویسها تشکیل میدهند.
شما در این رشته میتوانید زبانی از بین دهها زبان برنامهنویسی انتخاب کنید و با تلاش پشتکار، آینده خود را بسازید.
اگر امسال کنکور رشته ریاضی میدهید نیم نگاهی به آیندهی این رشته بیاندازید. گستردگی آن همانند علم زیبای ریاضی، شما را به وجد خواهد آورد.
مهندسی صنایع، نیم نگاهی به تمام علوم
خیلی از افراد هنوز از اهمیت بالای این رشته اطلاعاتی ندارند. مهندسی صنایع که در گذشته به مهندسی عمومی معروف بوده، نیم نگاهی به تمام علوم مهندسی است. یک مهندس صنایع به تمام اطراف خودش تسلط دارد و به دنبال نتیجهی عالی میگردد. این افراد به خاطر دید بالا و اطلاعات زیادی که در رشتهی خود بدست میآورند، سخنرانان خوبی نیز خواهند بود و میتوانند مدیریت خیلی از سیستمهای کارخانهای را بدست بگیرند.
مدیریت پروژهها در یک سیستم بزرگ و برنامهریزی برای یک سیستم کاریست که یک مهندس صنایع از پس آن برمیاید. این رشته در حال حاضر جایگاه ویژهای پیدا کرده است و ظرفیت بالایی در دانشگاه دارد. بنابراین احتمال قبولی آن در کنکور ریاضی بسیار بالاست. البته لازم به ذکر است با توجه به تغییراتی که در رشتههای شناور ایجاد شده داوطلبین کنکور تجربی نیز میتوانند با درصد کمتری در این رشته شرکت کنند. اما داوطلبان کنکور رشتهی ریاضی سهم بیشتری دارند.
گرایشات رشتهی صنایع همانند رشتهی مهندسی کامپیوتر وسیع است. شما میتوانید با گرایشهای ایمنی، برنامهریزی و تحلیل سیستمها و تکنولوژی صنعتی در رشتهی صنایع تحصیل کنید.
مهندسی شهرسازی برای شهری پر از بافت فرسوده!
شاید شنیده باشید که تهران از لحاظ ساخت و ساز شهری پر از مشکل است. اینجا خواهید فهمید که چقدر به شما به عنوان یک مهندس شهرساز، نیازمندی وجود دارد. کشور ما برای توسعه شهری و منطقهای نیاز به ۵۰ هزار برنامهریز شهری و منطقهای دارد؛ بنابراین از لحاظ شغلی تامین شدهاید.
البته لازم به ذکر است تا صدایتان را برای گرفتن شغل بلند نکنید، نه در ایران و نه در هیچ جای این دنیا، کاری به شما تعلق نمیگیرد. همچنین باید بدانید، شروع هرکاری از زمین خاکی شروع میشود و با داشتن تحصیلات در وهلهی اول به شما میز و صندلی مدیریتی تعلق نمیگیرد، این تلاش و صدای شماست که جایگاه شما را در هر شغل و رشتهای مشخص میکند.
مهندسی شهرسازی برخلاف رشتههای گفته شده، گرایشی ندارد. اما اگر علاقهی شما حول محور هنر، روانشناسی و جامعه شناسی میچرخد، این رشته همان چیزیست که در آن موفق خواهید شد.
خلاقیت آیندهی شما را میسازد!
دنیا پر از کارمند و کارگرانیست که یک کار روتین را هرروز باید انجام دهند. در هر رشتهای که باشید با کمی چاشنی خلاقیت میتوانید دنیای متفاوتی بسازید. یک مهندس شیمی میتواند محلولی بسازد که جهان شوکه شود. یا یک مهندس سازههای ریلی میتواند با خلاقیتش در کشوری که واردات ممنوع است با مهندسی معکوس، عین آن سازه را بسازد. یک معمار میتواند ساختمانی طراحی کند که هیچ گاه دمایش پایینتر از ۲۵ درجه نمیرود و…
اینکه شما ذهنتان را آماده نگه دارید و تلاش کنید و” خلاقیت ” به خرج دهید، شما را موفق میکند. چرا که نیم بیشتری از دروس دانشگاهی مشابه هم است!