تقویت اراده، از مهارتهایی است که دانشآموزان برای موفقیت در کنکور باید به آن توجه کنند.
حتما شما هم تاکنون جملاتی مانند: دلم میخواهد درس بخوانم اما خیلی زود کلافه میشوم! با اینکه برنامهریزی کردهام اما بازهم در اجرای برنامهام بیحوصله هستم! یک ساعت است که درس خواندن را شروع کردهام اما زود خسته میشوم و دیگر ادامه نمیدهم! و به طور کلی جملاتی این چنینی را از زبان دانشآموزان شنیدهاید.
نگران نباشید، باید بدانید که شما تنها نیستید.اغلب دانشآموزان هرچند وقت یکبار با این چالش مواجه میشوند. در این میان هیچ فرقی هم نمیکند که متقاضیان، متقاضی کنکور انسانی، کنکور تجربی و یا کنکور ریاضی باشند.
اما راهحل چیست؟
باید بدانید درهرصورت شما برای دستیابی به نتیجهی دلخواه، باید مهارت تقویت اراده را یاد بگیرید. شما میتوانید بهمرور زمان آنرا بهیک عادت و انضباط شخصی تبدیل نمایید. فراموش نکنید که تنها داشتن انگیزه، شرطی کافی برای موفقیت در برنامه کنکور نیست. اراده، پشتکار و استمرار در یادگیری است که باعث موفقیت دانشآموزان در کنکور میشود.
پس دست از خیالبافی بردارید. هرچه سریعتر به یادگیری مهارت تقویت اراده بپردازید.
ما در این مطلب میخواهیم شما را با ۴ رمز اساسی و موثر در تقویت اراده آشنا نماییم. پس همراه ما باشید.
هدفتان را شناسایی کرده و مدام آنرا با خودتان مرور کنید!
در این موضوع که هر دانشآموزی دوست دارد تا در آزمون کنکور پیشروی موفق شود و نتیجهای دلخواه را کسب نماید هیچ شکی نیست. شاهد متقاضیانی هستیم که میگویند: میخواهم در کنکور موفق شوم. میخواهم رتبهای ممتاز بهدست بیاورم. میخواهم بهترین عملکرد خودم را در این آزمون ارائه دهم.
جملاتی انگیزشی تاحدودی انرژی اولیه برای موفقیت دانشآموزان در کنکور را برای آنها فراهم میکنند. اما آیا این کافی است؟
طبیعی است که تنها خواستن و اشتیاق داشتن به موفقیت در کنکور، برای دانشآموزان کافی نیست. این عامل آنها را به هدفشان که موفقیت در کنکور است، نمیرساند. بدون شک استمرار لازمه دستیابی به موفقیت در هر زمینهای از جمله کنکور هم است.
پس با خودتان صادق باشید و منطقی برخورد کنید. ابتدا هدفتان را مشخص کنید.از از تعیین هدف، برنامهریزی مناسبی انجام دهید و در راستای هدفتان گام بردارید. در نهایت با یادداشت برداری، هدف، برنامه و راهکارهایتان برای رسیدن به خواستهتان را مدام تکرار کنید.
حالا با یک روند منظم و مشخصی مواجه میشوید که با مشاهده آن و انجام یک مرور ذهنی کوتاه مدت بدون شک گامی موثر در راستای تقویت اراده برداشتهاید. با این کار، در نهایت احتمال موفقیت شما در کنکور بیشتر میشود. پس به یاد داشته باشید که همواره یکی از رمزها و نکات طلایی برای تقویت اراده در طول دوره کنکور شناسایی هدف و تکرار مداوم آن است. اگر شما بدانید در طول پروسه کنکور به دنبال چهچیزی هستید و چه میخواهید، بدون شک بهدست آوردن آن برای شما سادهتر خواهد شد.
برای مطالعه در زمینه هدفگذاری لینک زیر را ببینید:
مدیریت بر مبنای هدف
مکان مشخصی برای درس خواندن انتخاب کنید و دیگران را در روند برنامه کنکور خود قرار دهید!
این روزها هیچ دانشآموزی ذهن آرام و بیدغدغهای ندارد که بتواند در محیطی شلوغ و پر سروصدا تمرکز کند و مطالعه مفیدی داشته باشد پس خودتان را گول نزنید!
شاید برایتان جالب باشد تا بدانید یکی از رمزهای تقویت اراده در طول برنامه کنکور داشتن مکان و زمان مشخصی برای درس خواندن است؛ زیرا دوره کنکور بهخودیخود آنقدر زیاد و خستهکننده است که در کسری از ثانیه میتواند فکر و اندیشه آنها را از هدف و برنامه مشخصشان دور کند.
پس بهتر است با این اوصاف از همان ابتدا مکان و برنامه خود را مشخص کنید. شرایط را طوری برقرار کنید که دچار این چالش نشوید.
محیطی ساکت و خلوت، بدون هیچگونه عوامل خارجی آزاردهنده و نویزها که بستری مناسب برای مطالعه و یادگیری شما را فراهم میسازد را برای خود انتخاب کنید و خانواده، دوستان و آشنایانتان را در روند برنامه کنکورتان قرار دهید.
در اینصورت هم خودتان روندی مشخص برای مطالعهتان دارید، هم اطرافیانتان بر برنامه شما واقف هستند.آنها با در نظر گرفتن برنامه و زمانبندی شما، از بهوجود آوردن ناهماهنگی در برنامه درسیتان خودداری کرده و مانع از تضعیف ارادهتان در طول کنکور میشوند.
حواسپرت کن ها و وقتکشها را از خود دور کنید!
بدون شک یکی دیگر از اصلیترین نکات برای تقویت اراده در حین درس خواندن و آمادهسازی دانشآموزان و متقاضیان برای کنکور، دور کردن ابزاری است که باعث حواسپرتی و یا ایجاد اختلال در تمرکز میشود. پس قدرت حواسپرت کنها و وقتکشهایی مانند تلفنهای همراه، کنسولهای بازی، برنامههای تلویزیونی، سریالهای جدید و به طورکلی هر آن چیزی که باعث به هدر رفتن زمان مفید شما میشود را دست کم نگیرید.
طبیعی است که در طول دوره حساس کنکور، دانشآموزان فشار روحی و روانی بسیار زیادی را متحمل میشوند. فشارهایی که نه تنها موجب ایجاد تنشهای بیشماری در ذهن و روح آنها می شوند. این فشارها باعث ایجاد اختلال در روند آموزشی، برنامه کنکور و در نهایت ضعف و سستی اراده دانشآموزان میشود. حضور لوازم مهیج و حواسپرت کن میتواند این ضعف را تقویت کرده و در نهایت موجب دلسردی متقاضیان و عدم پیروی آنها از برنامه تحصیلیشان شود.
در چنین حالتی بهتر است در طول دوره کنکور و آمادهسازی شما حتیالمقدور عوامل حواس پرتی را از خود دور کرده و بهصورت موقت از برنامه روزمرهتان حذف نمایید.
مطالعه این مطلب هم میتواند مفید باشد:
قدرت تشویق و جایزهرا دست کم نگیرید!
اگرچه پیشتر بهنقش مهم برنامه کنکور و پیروی از آن برای موفقیت متقاضیان در کنکور اشاره کردیم، اما واقعیت این است که در چنین دوره حساس و سرنوشتسازی باید به یک عامل برای تشویق، توجه ویژهای کرد.
جالب است بدانید همانقدر که برنامهریزی تحصیلی، مشاور کنکور، تمرکز و تلاش میتواند موجب تقویت اراده متقاضیان در طول دوره کنکور شود، تشویق هم میتواند از نقش موثری در تقویت اراده متقاضیان و کسب رتبهای ممتاز در کنکور برخوردار باشد.
پس با درنظر گرفتن جایزههایی مناسب و همچنین درنظر گرفتن زمانی برای تفریح و استراحت، به فرزندانتان روحیه و انگیزه بیشتری داده و آنها را در گامبرداشتن در مسیر موفقیتشان همراهی کنید.