کنکور ریاضی، همچنین موفقیت در آن از اهداف داوطلبین این رشته است. هر مسیر موفقیتی در زندگی، روزهای سخت و دشوار خود را نیز دارد؛ پس تا زمانیکه شما هدفی قطعی برای خود نیابید، به سختی میتوانید در این راه، خود را به صبر تشویق کنید. البته موفقیت مخصوصا کسب رتبهی دلخواه شما در کنکور، چنان حس خوب و شیرینی دارد که تمام خستگی تلاشهایتان را از بین میبرد.
نحوهی مطالعهی دروس، برنامه ریزی، مرور مکرر و صبر از جمله نکات مهمی است که شما باید در طی آمادگی برای کنکور، رعایت کنید. همانطور که از اسم رشتهی تحصیلی شما پیداست، ریاضی و فیزیک از جمله نقاط قوت شما باید باشد. یکی از سادهترین راههای پیشرفت این است که سعی کنید نقاط ضعف عمومی دانشآموزان رشته ریاضی را تشخیص دهید؛ سعی کنید از جمله افرادی باشید که این نقاط ضعف را تبدیل به نقاط قوت خود میکنند. البته، شما به عنوان یک متقاضی کنکور باید در ابتدا، خودتان را به عنوان رقیب انتخاب کنید. یعنی باید سعی کنید که زمانی را که به سنجش خود میپردازید از جمله در آزمونها و تستها، هر بار از خود پیشی بگیرید و پیشرفت کنید.
دروس ریاضی و فیزیک
اگر ریاضی از دروس چالش برانگیز شما است، از آن ناامید نشوید. به هیچ وجه نگذارید که ترس از آن باعث عدم موفقیت شما در کنکور رشته ریاضی شود. برای یادگیری بهتر ریاضی در کنکور، باید چند نکتهی اساسی را رعایت کنید. در ابتدا حتما بر سر هر کدام از جلسات اساتیدتان حضور داشته باشید. سعی کنید تمام حواستان را به درس و روشهای حل مسئلهی استاد بدهید. اوایل شاید کمی مبحث گیج کننده به نظر بیاید؛ ولی اگر سعی کنید در هر لحظهی تدریس دبیرتان، با او هم گام باشید، بسیاری را از مطالب را همان روز به خوبی خواهید آموخت. از جزوه نوشتن غافل نشوید. سعی کنید ریاضی را در همان روز تدریس، مطالعه کنید. مرحلهی بعدی که باید به خوبی آن را اجرا کنید، انجام تکالیف و حل تمرین شماست.
درس فیزیک در کنکور ریاضی
درک مسائل فیزیکی از دیگر چالشهای بعضی دانش آموزان است. حتما برای شما هم پیش آمده که قبل از درک صحیح مسائل فیزیک، صرفا با حفظ کردن فرمولها بر سر جلسه حاضر شوید. اگر جلسهی آزمون شما از مبحث معینی باشد، ممکن است همین یادگیری فرمول شما را در حل بعضی مسائل ساده کمک کرده باشد. اما این روش در آزمونهای جامع که ممکن است سوالات ترکیبی نیز مطرح شده اند، عملی نشود. پس لازم است که شما در همان ابتدای تدریس، هر مسئله را با زندگی روزمره تطبیق دهید و درک مناسبی از رابطهی بین فرمولها و مفهوم سوال داشته باشید.
برنامه ریزی
برای جلوگیری از آشفتگی و شناختن درست مسیر، برنامه ریزی را فراموش نکنید. هدفتان را به خوبی برای خودتان مشخص کنید. این هدف میتواند قبولی در رشته یا دانشگاه مورد علاقه شما و یا کسب یک رتبه مورد قبول باشد. میتوانید از یک مشاور خوب، مشورتهای لازم را بگیرید. برنامهی شما باید قابل اجرا باشد و نه یک برنامهی ایده آل! سعی کنید در طی هر هفته حداقل تا هفتاد درصد برنامه را پیش ببرید. این برنامهی باید انعطاف پذیر باشد؛ یعنی اگر به هر دلیلی یک روز نتوانید درس بخوانید، امکان تغییر آن را داشته باشید. سعی کنید تک برنامهای باشید و بر یک مسیر متمرکز باشید.
تاثیر کلاس های نکته و تست در کنکور ریاضی
از حسنهای حضور در کلاسهای تست این است که اگر شما مطلبی را حتی در پایه، به خوبی درک نکرده اید و یا فقط به حل تشریحی آنها عادت دارید، مجددا خواهید آموخت. با تلاش خودتان نقاط ضعفتان را کم رنگتر خواهید کرد. بعضی دروس هم به صورت خودآموز قابل مطالعه نیستند؛ پس حضور در کلاسهای کنکور و نکته و تست پیشنهاد میشود.
البته باید به یک نکته توجه لازم را داشته باشیم؛ حضور شما در این کلاس ها برای تسلط بیشتر روی مباحث است. پس در ابتدا باید بدانید تلاش از اهمیت زیادی برخوردار است. سعی کنید هرچه در کلاسها آموزش میبینید را، نه تنها در تمرینها و آزمونهای خانگی، بلکه در حین آزمونهای شبیه ساز و خود کنکور نیز عملی کنید.
شرکت در آزمون و تحلیل آن از دیگر عوامل موفقیت
شما با شرکت در آزمون، وضعیت تحصیلی خود را بصورت کامل میسنجید. پس از آن باید حتما به تحلیل آن بپردازید. سعی کنید پس از هر آزمون، به خوبی همه ی سوالات را برای خود تحلیل کنید. تحلیل هر آزمون به خوبی به شما نشان میدهد که در کدام درس یا مبحث به تلاش بیشتری نیاز دارید. همچنین با شناخت نقاط قوت خودتان، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. این عمل میتواند یک دید کلی از وضعیت شما را نشان دهد.
پیوسته درس بخوانید
به طور کلی، موفقیت هر فرد تنها و تنها به تلاش او برای رسیدن به هدفش دارد. اگر شما دانش آموز مدرسهای با سطح علمی بالا باشید و برنامهای کامل و جامع را برای کنکور داشته باشد، اما هدف اصلی شما مشخص نباشد و یا پیوسته درس نخوانید، نتیجه مطلوبی نیز در انتظارتان نخواهد بود. سعی کنید قدرت و نیروی اولیه خود را حفظ کنید. حضور مستمر در کلاس درس، تمرینهای مکرر، خلاصه نویسی و مطالعه ی روزانه ( حتی کمتر از ساعات مطالعه ی معمولتان ) میتواند از شما فردی موفق در کنکور ریاضی بسازد.