هنر آزمون دادن
آزمون آزمایشی یکی از مهمترین میادین رقابتی بین دانش آموزان میباشد. در واقع برای موفقیت در نبرد اصلی کنکور سراسری، باید با گامهای کوچک آزمونهای آزمایشی شروع کنید. آزمون دادن نیز مانند مطالعه کردن، برنامه ریزی و… دارای تکنیکهای خاصی میباشد. رعایت آنها میتواند درصد موفقیت شما را افزایش دهد. تعداد بسیار زیادی از دانش آموزان با تصور تسلط بر تمامی دروس، از آزمونهای آزمایشی غافل شده و متاسفانه در کنکور سراسری به نتیجه دلخواه خود نمیرسند؛ زیرا اشتباهات شما در آزمونهای آزمایشی، میتواند سر جلسه کنکور نیز تکرار شود. پس افرادی که قبل از کنکور توانسته اند عادات نادرست خود را اصلاح کنند، قطعا عملکرد بهتری خواهند داشت. شیوه برخورد با آزمون آزمایشی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
ملزومات اولیه آزمون دادن
آزمونهای آزمایشی، معمولا ۴ ساعت به طول میانجامد. در این حالت مغز شما در وضعیت خاصی قرار دارد و مسلما برای اینکه بتواند به خوبی به فعالیت خود ادامه دهد، نیازمند انرژی است. به همین دلیل ممکن است دچار ضعف شوید که برای جبران آن، حتما خوراکی شیرین و مقداری آب به همراه خود داشته باشید. دقت کنید که میزان خوراکی نباید خیلی زیاد و یا کم باشد. به علاوه تنقلات، مداد و پاک کن اضافه نیز برای جلوگیری از هرگونه اتفاق احتمالی لازم است.
اولین سوال تعیین کننده نیست!
پس از دریافت دفترچه آزمون و بررسی سوال اول، در ذهن خود سناریو نچینید! تست اول ممکن است آسان یا سخت باشد و بیشتر مشکل دانش آموزان هنگامی است که با سوال سخت مواجه میشوند. در این صورت مدام در ذهن خود بر سختی آزمون دادن تاکید میکنند. قطعا برای شما هم پیش آمده که در مرحله تحلیل آزمون، با سوالاتی رو به رو شوید که راه حل پیچیدهای ندارند. مدام با خود تکرار میکنید که «چرا نتوانستم این تست را حل کنم؟!». اگر بر سختی سوالات تاکید کنید، ممکن است تست ساده نیز مشکل به نظر برسد! پس لطفا ذهن خود را درگیر مسائل جانبی نکنید. تمام تمرکز و دقت خود را برای آزمون خرج کنید.
کامل بخوانید!
یکی از رایجترین اشتباهات آزمونی در بین دانش آموزان این است که سوالات را رها میکنند و هنگامی متوجه خطای خود میشوند که دیگر کار از کار گذشته است! به طور مثال در صورت تست بیان شده که «چه تعداد از گزاره های زیر نادرست است؟» ولی دانش آموز با بی دقتی خود تصور میکند که سوال، تعداد گزارههای درست را میخواهد! راه حل چیست؟
سوال را با دقت تمام تا انتها بخوانید و در صورت نیاز زیر کلمات مهم خط بکشید. گزاره درست و نادرست را مشخص کرده و پاسخ را در ذهن خود ثبت نکنید؛ چون ممکن است به دلیل فشارهای ناشی از استرس، فراموش شود. راه حل خود را تمیز و واضح بنویسید در غیر این صورت دچار سردرگمی خواهید شد.
طبق زمان حرکت کنید.
معمولا بالای هر قسمت از دفترچه، زمان پاسخگویی ذکر شده است. برای اینکه بتوانید به طور منظم تمامی سوالات را بررسی کنید، لازم است که مدیریت زمان داشته باشید؛ به زبان ساده یعنی اینکه برای پاسخگویی به هر درس، فقط از زمان تعیین شده استفاده کنید. اطمینان داشته باشید که این زمان برای پاسخگویی مناسب خواهد بود. در صورتی که بیش از حد مجاز درگیر سوالات شوید، گذر زمان را متوجه نمیشوید. پس ممکن است امتیاز سایر دروس را از دست بدهید.
رد شوید!
در واقع گذر از سوالی که میدانید تمام وقت و انرژی شما را خواهد گرفت یک هنر است. هیچ الزامی وجود ندارد که شما تمام وقت خود صرف یک تست بکنید. در صورتی که تستهای بسیار زیادی پیش رو دارید، در این صورت انرژی، حوصله و زمان خود را از دست میدهید. در مرحله اول سعی کنید که به سوالات ساده و یا متوسط پاسخ دهید. پس از آن در صورت وجود زمان مناسب، سراغ تستهای دشوار بروید. توجه داشته باشید که امتیاز تمام سوالات با یکدیگر برابر است و کسی برای حل تست سخت به شما مدال نمیدهد!
دقت در ثبت پاسخ هنگام آزمون دادن
همانطور که میدانید، پاسخنامه و دفترچه سوالات از یکدیگر جدا هستند. پس شما باید دقت بالایی در ثبت پاسخ داشته باشید. اول اینکه وارد کردن جوابهای خود را به آخرین دقایق واگذار نکنید! در این صورت احتمال خطا بالا خواهد رفت. پس از حل هر تست، بلافاصله جواب را در پاسخنامه وارد کنید. دوما از ثبت تعداد زیادی پاسخ به صورت همزمان به شدت بپرهیزید، تعداد کثیری از دانش آموزان از این مسئله به شدت ضربه خورده اند؛ پس شما این اشتباه را تکرار نکنید.
مطالعه این مقاله پیشنهاد میشود:
تغییر ترتیب دروس دفترچه
درباره تغییر ترتیب پاسخگویی به سوالات، فرمول جامعی وجود ندارد و نمیتوان به صورت دقیق گفت که این کار به نفع یا ضرر شماست! اما چند نکته باید به دقت رعایت شود. اول اینکه حتما با مشاور خود مشورت داشته باشید و بر اساس نظرات شخصی دست به انجام این کار نزنید. دوم اینکه اگر قصد تغییر دارید، حتما این کار را در آزمونهای آزمایشی انجام بدهید. به هیچ عنوان به کنکور سراسری موکول نکنید! شما باید متوجه شوید که با کدام ترتیب، بهتر عمل میکنید. به طور کلی ایجاد تجربه جدید در کنکور سراسری ممکن است به نفع یا ضرر شما باشد و برای جلوگیری از ضرر احتمالی پیشنهاد میشود که حتما به بررسی این موضوع قبل از زمان کنکور بپردازید.
کلام آخر
شاید بتوان گفت که شیوه برخورد با آزمون آزمایشی از اهمیت فراوانی برخوردار است. هرچه قدر که در تعداد آزمون بیشتری شرکت کنید، تجربه شما بیشتر خواهد شد و مسلما عملکرد بهتری نسبت به سایر رقبا خواهید داشت. پس به هیچ عنوان از اهمیت این موضوع غافل نشده و تا جایی که ممکن است با رعایت اصول آزمون، خود را به فضای کنکور نزدیک تر کرده و از اشتباهات خود بکاهید.