برنامه ریزی موفق چه معیارهایی دارد؟

زمان مطالعه 5 دقیقه
[sharethis-inline-buttons]

 

اگه بخوایم یک برنامه ریزی موفق رو توضیح بدیم؛ یعنی داشتن برنامه‌ای برای پیشرفت و رفع نواقص شخصی.

حالا بیاین با هم روراست باشیم؛ شما هم از اون آدم‌هایی هستین که همیشه برای انجام کارهاتون وقت کم میارین؟! احتمالا هم همه چیز و همه کس رو مقصر می‌دونین جز خودتون! تازگیا هم درس‌هاتون زیاد شده و فشار مدرسه و انتظارات خانواده و برنامه کنکور رو با هم به دوش می‌کشین. اما شاید زمانش رسیده تا راهکاری برای این کمبود وقت پیدا کنین و این راهکار چیزی نیست جز : برنامه ریزی

قطعا بارها و بارها این جمله رو از اطرافیانتون شنیدین که برنامه ریزی به مدیریت زمان کمک می‌کنه. ولی کو گوش شنوا؟ عملی کردن این موضوع رو به بسپارین و تا آخر این مقاله مارو همراهی کنین.

 

 

برنامه ریزی اصولی
برنامه ریزی اصولی

 

قدم اول

اولین قدم این است که بدانید دقیقا چه می‌خواهید؟ می‌خواهید در همه درس‌هایتان نمره بالای ۱۷ داشته باشید؟ می‌خواهید آزمون کنکور را با رتبه زیر ۲۰۰ به پایان برسانید؟ شاید هم رشته مورد علاقه‌ای دارید که تمام هدف شما قبول شدن در آن رشته است؟ خوب در مورد این موضوع فکر کنید و وقتی به نتیجه رسیدید، بدانید که باید هدفتان را به سه شکل تقسیم بندی کنید:

 

  • هدف کوتاه مدت
  • هدف میان مدت
  • هدف بلند مدت

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که این سه مدل هدف باید کاملا با یکدیگر هماهنگ بوده و در راستای هم باشند. طوری که هدف‌های کوتاه مدت شما را به هدف میان مدتتان برسانند. هدف‌های میان مدت هم درنهایت رسیدن به هدف بلند مدت را برای شما امکان پذیر کنند.

برای مثال فرض کنید هدف بلند مدت شما قبولی در دانشگاه تهران است. بنابراین می‌توانید هدف میان مدت خود را کسب درصد بالای ۷۵ در دروس تخصی و عمومی در نظر بگیرید. حالا اهداف کوتاه مدت شما می‌تواند صرف زمان بیشتر برای دروسی که در آن‌ها ضعف دارید، روزی ۴ ساعت تست کنکور و شرکت در کلاس آنلاین کنکور برای درسی باشد که احساس می‌کنید برای بهتر شدن در آن نیاز به معلم خصوصی دارید.

درحقیقت هدف بلند مدت به شما کمک می‌کند تا دریابید اهداف کوتاه مدت و روزانه یا هفتگی‌تان چگونه خواهد بود.

 

 

قدم دوم برنامه ریزی موفق

طبیعتا شما از همان ابتدا نمی‌دانید برای هر درس نیاز به چه مقدار زمان دارید. شاید به طور حدودی بتوانید حدس بزنید، ولی احتمالا چند روز طول می‌کشد تا کامل و دقیق بتوانید به برنامه روزانه‌تان مقید باشد. بنابراین در روزها و هفته‌های اول انعطاف به خرج بدهید. اگر به برنامه‌تان عمل نکردید دلسرد نشوید.

فرض کنید شما ۲ ساعت زمان برای خواندن ۴ فصل از درس زیست شناسی در نظر گرفته‌اید، اما وقتی شروع به خواندن کرده‌اید، این کار ۳ ساعت از شما وقت گرفته است. یا مثلا ۲ ساعت را برای ۵۰ تست کنکور در نظر گرفتید، اما در عرض ۱ ساعت کارتان تمام شده است.

نیازی نیست درمورد این مسائل نگران باشید؛ زیرا با چند بار آزمون و خطا دیگر ساعت درست مطالعه کاملا دستتان می‌آید. سپس به‌راحتی می‌توانید یک برنامه‌ ریزی دقیق داشته باشید، طوری که حتی یک دقیقه از آن هم جابجا نشود.

 

 

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود:

 

 

 

قدم سوم برنامه ریزی موفق

یکی از نکات بسیار مهم برای داشتن یک برنامه ‌ریزی موفق و البته عملی، این است که توانایی‌های خودتان را بشناسید و واقع بینانه تصمیم گیری کنید. ممکن است دوست شما این توانایی را داشته باشد که ۸ ساعت در روز را صرف خواندن درس دیفرانسیل کند. اما ممکن شما بعد از دوساعت دیفرانسیل، نیاز داشته باشید تا یک ساعت را به خواندن درس ادبیات بگذرانید.

فراموش نکنید رمز برنامه ‌ریزی موفق در این است که از کارهای غیرممکن دوری کنید. مهم‌ترین کار برای شما باید این باشد که به برنامه‌تان پایبند بمانید. اگر در حال حاضر بیشتر از ۵ ساعت در روز خسته‌تان می‌کند، برنامه‌های ۱۰ ساعته برای خودتان ننچینید. سعی کنید به مرور و قدم به قدم توانایی خود برای تمرکز روی درس‌ها و افزایش ساعت مطالعه را تقویت کنید. با این کار هم پیشرفت می‌کنید و هم با پایبندی به برنامه ‌ریزی‌تان، نسبت به عملکرد خود حس بهتری دارید.

 

 

قدم چهارم برنامه ریزی موفق

برای داشتن یک برنامه‌ ریزی موفق، باید اولویت‌ها را بشناسید. شاید شما به درس تاریخ علاقه داشته باشید و دلتان بخواهد ۳ ساعت در روز تاریخ بخوانید! اما به نظرتان این کار منطقی است؟ طبیعتا خیر! اولویت شما باید درسی باشد که در آن نمرات پایین‌تری می‌گیرید. حتی اگر کمترین علاقه را به آن درس داشته باشید!

وقتی برنامه روزانه‌تان را می‌نویسید، در ابتدا به نقاط ضعفتان توجه کنید و بعد در کنار آن، نقاط قوتتان را نیز تقویت کنید. می‌گویند “بزرگ‌ترین قورباغه‌تان را اول از همه بخورید!” پس از این جمله می‌توانید الهام بگیرید. درسی که در آن ضعف دارید یا حتی دوستش ندارید را اول از همه مطالعه کنید. وقتی کار سخت آن روزتان را انجام دادید، حالا دیگر با خیال راحت‌تری می‌توانید ادامه برنامه روزانه‌تان را اجرا کنید. برای اینکه نقاط ضعف و قوتتان را بدانید، مشورت با مشاور کنکور یا مشاور تحصیلی هم کمک بزرگی به شما خواهد کرد. پس از صحبت با مشاور، با ذهن بازتری می‌توانید برنامه‌ ریزی‌تان را ادامه بدهید.

 

 

قدم پنجم برنامه ریزی موفق

فراموش نکنید که داشتن دفتر برنامه ‌ریزی به این معنا نیست که باید کل روزهایتان را فقط با درس پر کنید. شما قرار است برای زندگی‌تان برنامه ریزی کنید، نه فقط درس و مدرسه. پس اگر دلتان می‌خواهد در ساعتی از روز برنامه تلویزیونی مورد علاقه‌تان را ببینید. یا می‌خواهید قراری کوتاه با دوستتان داشته باشید، یا اگر مهمانی خاصی در منزلتان پیش رو دارید، همه این‌ها جزو مواردی هستند که حتما باید در برنامه ‌ریزی‌تان وارد کنید. وقتی این کار را انجام می‌دهید، در آخر هفته می‌بینید که چه زمانی را برای درس خواندن گذاشتید و چه زمانی را برای تفریحاتتان. اگر دیدید زمان تفریحات شما بیشتر از درس خواندتان شده است، طبیعتا یک زنگ خطری است که روی برنامه ‌ریزی‌تان تجدیدنظر کنید.

اما داشتن تفریحات به صورت معقول کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد تا بازدهی بیشتری داشته باشید. مطمئنا هیچ کس دلش نمی‌خواهد هفت روز هفته را فقط به درس خواندن و تست زدن اختصاص بدهید. وقتی کمی اوقات فراغت داشته باشید، با انرژی و انگیزه بیشتری کارتان را ادامه می‌دهید.

 

نکاتی برای یک برنامه ریزی موفق

برنامه ‌ریزی نه آنقدر کار سختی است که نتوانید انجام بدهید و نه آنقدر راحت است که بلافاصله به نتیجه مطلوبتان برسید! امامطمئن باشید بعد از اینکه نتیجه آن را ببینید، دیگر نمی‌توانید به این سادگی‌ها از آن دست بکشید.

برای اینکه علاقه بیشتری به این کار پیدا کنید، یک دفتر مخصوص برای برنامه‌ ریزی در نظر بگیرید و با خط خوش و رنگ‌های مختلف آن را پر کنید. لازم نیست حتما جداول یا چارچوب‌های خاصی برایش داشته باشید. همین که خودتان بدانید در دفترتان چه خبر است کافیست! وقتی در این مرحله موفق شدید، می‌توانید برنامه‌ ریزی‌تان را وارد ابعاد دیگری کنید و اهداف بزرگ‌تری را در آن جای بدهید. فراموش نکنید شما برای موفق شدن به یک نیرو محرکه قوی احتیاج دارید؛ پس بگذارید دفتر برنامه ‌ریزی، این نقش را برایتان ایفا کند.

تیم تحریریه تام‌لند

آموزش اصولی ساخت ویدیو، معرفی ابزارها و تجهیزات تولید محتوای ویدیویی و کمک به خوانندگان عزیز برای ساخت ویدیوهای باکیفیت و پربازده، هدف اصلیِ تیم تحریریه تام‌لند است.

پشتیبانی و مشاوره تام‌لند

اگه برای ثبت‌نام و شرکت در کلاس‌ها،نیاز به مشاوره داری شماره‌ات رو بذار تا باهات تماس بگیریم

فیلد های "*" اجباری هستند

عضویت در خبرنامه تام‌لند

جهت دریافت رایگان به روزترین مقالات تام‌لند پست الکترونیک خود را وارد نمایید

مطالب پیشنهادی تام‌لند

اخبار

سایت تام‌لند با ارائه امکانات متنوع، همیشه در تلاش بوده است تا نیازهای کاربران خود را برآورده کند. برخی از امکانات پرکاربرد گذشته پخش زنده کلاس ها، تقویم و برنامه ریزی، آزمون‌ های من،درس‌ های

من بوده است.

دوران کنکور، مرحله‌ای پرفشار و چالش‌برانگیز در زندگی هر دانش‌آموز است. این دوران می‌تواند به شدت خسته‌کننده و ناامیدکننده باشد، اما با استفاده از راهکارهای مناسب، می‌توانید این احساسات را مدیریت کنید و با انگیزه و انرژی به مسیر خود ادامه دهید.

آزمون‌ها همیشه چالشی هیجان‌انگیز و در عین حال اضطراب‌زا برای دانش‌آموزان و داوطلبان بوده‌اند. موفقیت در آزمون‌ها تنها به دانش و آگاهی شما از مطالب درسی بستگی ندارد، بلکه سرعت و دقت در تست‌زنی نیز عامل مهمی است که می‌تواند تفاوت بزرگی در نتایج شما ایجاد کند.

محاسبات سریع ریاضی مهارتی است که می‌تواند در بسیاری از جنبه‌های زندگی مفید باشد، از حل مسائل درسی گرفته تا مدیریت مالی و حتی در بازی‌های فکری.

0