تفکر منفی کنکور و راه‌های مقابله با آن

زمان مطالعه 3 دقیقه
[sharethis-inline-buttons]

 

تفکر منفی درباره کنکور از عواملی است که باعث افت تحصیلی و کاهش سرعت مطالعه داوطلبان کنکوری می‌شود. کنکور، بزرگترین آزمون تحصیلی کشور می‌باشد که آینده تحصیلی تعداد زیادی از دانش آموزان را تعیین می‌کند. این مسابقه بزرگ نیز همانند سایر مسائل موجود در جامعه، دارای مدافعین و مخالفانی می‌باشد. این موضوع طی چند سال اخیر، آزمون سراسری را تحت الشعاع قرار داده؛ همینطور باعث شده تا تعدادی از دانش آموزان نسبت به کنکور دیدگاهی منفی داشته باشند. همین دیدگاه منفی می‌تواند دلیل مهمی برای عدم موفقیت در کنکور باشد؛ پس قبل از آغاز مطالعه خود بهتر است که این دیدگاه را از ذهن خود دور کنیم. به طور کلی دلیل مقاومت دانش آموزان نسبت به معقوله کنکور به سه دسته تقسیم می‌شود. سختی کنکور، عدم موفقیت افراد کم توان در آزمون سراسری و عدم رعایت عدالت آموزشی این عوامل اند.

 

 

کنکور سخته؟!

گفتن اینکه کنکور راحته ، دور از انصافه! کنکور مثل آب خوردن نیست و باید براش از جون و دل مایه گذاشت و البته هزینه! هر ساله حدود یک میلیون نفر تو آزمون سراسری شرکت می‌کنن و تمایل دارن که در رشته‌های تاپ قبول بشن. 

سخت یا آسون بودن به عوامل مختلفی بستگی داره؛ دانش آموزی که از زمان خود به درستی استفاده کرده است مسلما نسبت به دانش آموزی که مطالعه خوبی نداشته، موفق‌تر عمل می‌کنه. البته اینم در نظر داشته باشین که کنکور سراسری با در نظر گرفتن یک سری استانداردها، معمولا دو سال درمیون سخت و متوسط میشه.

اما همیشه افرادی که تلاششون مضاعف بوده کنکور سبک‌تری رو پشت سر میذارن. پس یکی از عواملی که کنکور را برای شما سخت یا آسون می‌کنه، مسئله تسلط بر دروس خواهد بود. البته منظور حرف ما این نیست که کنکور در سطح المپیاد برگزار می‌شه؛ بلکه توازن بین سوالات آسان، متوسط و سخت برقرار شده. مطمئن باشین که اگر زمانتون رو هدر ندین و به خوبی مطالعه کنین، می‌تونین درصد خوب، و به طبع رتبه‌ی خوبی رو کسب کنید.

 

 

عدم موفقیت افراد کم توان در کنکور سراسری!

مهم‌ترین رکن موفقیت شما، تلاش است. در واقع شما باید ارزیابی کنید که چه میزان تشنه موفقیت هستید! و این عطش شماست که راه موفقیت را به شما نشان می‌دهد. شما هر ساله نام رتبه برترین مناطق مختلف به ویژه منطقه سه را می‌شنوید؛ افرادی که با وجود امکانات کم باز هم توانستند افتخار آفرینی کنند. پس بهانه‌ها را کنار بگذارید و به دنبال اهداف خود باشید.

 

بسیاری از دانش آموزان محصل در مناطق محروم کشور تصور می‌کنن تنها دانش آموزانی در شهرهای بزرگ و با امکانات مناسب و سطح بالا مشغول به تحصیل هستن، و فقط افرادی قبول میشن که امکانات بالا داشته باشن. این تفکر به شدت با نتایج مشاهده شده غلطه. هر ساله می‌بینیم که چه دانش آموزان با اراده‌ای در رشته دلخواهشون قبول می‌شن؛ این برای خودشون و البته خانواده‌هاشون چقدر لذت بخشه. همه چیز به درست استفاده کردن از امکانات بستگی داره! چه بسا کسایی که امکانات صد در صدی داشتن و پشت کنکور موندن؛ و کسایی که سال اول از مناطق محروم به بهترین رتبه‌ها رسیدن. پس این نکته رو در نظر بگیرید که امکانات تحصیلی مهم هستن ولی حرف اول را نمی‌زنن.

 

 

 

عدم رعایت عدالت آموزشی و تاثیر آن در تفکر منفی کنکور

هر ساله تعدادی از دانش آموزان بیان می‌کنن که عدالت در کنکور سراسری کشور ایران رعایت نمی‌شه. مهم‌ترین دلیلشم  وجود سهمیه است. اما بیایم خودمونو گول نزنیم. بیاید یه نگاه دقیقی روی سهمیه ها داشته باشیم!

این رو هم در نظر بگیرین که رشته‌های تاپ دانشگاه‌های کشور دارای ظرفیت محدودی هستن؛ در نتیجه رقابت بسیار تنگاتنگی خواهد بود. 

تحصیل در دانشگاه‌های معتبری مثل دانشگاه تهران آرزوی بسیاری از دانش‌آموزان کنکوری است. افزایش ظرفیت طبعا جامعه را با مشکلات فراوانی رو به رو خواهد کرد. همانند وضعیت حال حاضر کشور در برخی از رشته‌های مختلف که هیچ تضمین شغلی برای اون‌ها وجود نداره. نسبت فارغ التحصیلان و جایگاه‌های خالی بازار کار در توازن نیستن. پس بهتره به جای فکر کردن به مسائل جانبی، به دنبال چیزی باشیم که واقعا خواستارش هستیم.

 

 

 

 

 

 

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود:

 

 

 

 

با وجود تفکر منفی کنکور آیا می‌توان بدون کنکور در رشته دلخواه پذیرفته شد؟!

واقعیت اینه که شرایط حذف کنکور در حال حاضر وجود نداره. تمام این سالها هدف بر حذف کنکور بوده؛ اما در حقیقت باید معیاری باشه که برابر با سنجش نتیجه آزمون سراسری باشه. و در حال حاضر همچین سنجشی در سطح کل دانش آموزان کشور وجود نداره و در اصل این امر نیازمند تلاش چندین ساله و زیر ساخت های اساسیه.

 

 

 

برای علاقه خود درس می‌خوانید یا علاقه دیگران؟!

در واقع این جمله مسئله بسیار مهمیه که سبب رشد روز افزون در جامعه شده. چه بسیار دانشجویان پزشکی و مهندسی بودن که علاقه‌ای به رشته خود نداشتن؛ اونا صرف متقاعد کردن خانواده‌شون تحصیل کردن.

 کسی که به درس علاقه‌ای نداره، مطمئنا مسیر تحصیل چه در کنکور و چه در دانشگاه، مسیر پرچالش و سختی خواهد بود. برای فرار ازش به هر بهانه‌ای چنگ می‌زنه. خانواده‌های دلسوز به جای سوق دادن فرزند خود به سمت علاقه و استعداد، تنها به دنبال کسب جایگاه شغلی و اجتماعی مناسب هستن.

 

 

تیم تحریریه تام‌لند

آموزش اصولی ساخت ویدیو، معرفی ابزارها و تجهیزات تولید محتوای ویدیویی و کمک به خوانندگان عزیز برای ساخت ویدیوهای باکیفیت و پربازده، هدف اصلیِ تیم تحریریه تام‌لند است.

پشتیبانی و مشاوره تام‌لند

اگه برای ثبت‌نام و شرکت در کلاس‌ها،نیاز به مشاوره داری شماره‌ات رو بذار تا باهات تماس بگیریم

فیلد های "*" اجباری هستند

عضویت در خبرنامه تام‌لند

جهت دریافت رایگان به روزترین مقالات تام‌لند پست الکترونیک خود را وارد نمایید

مطالب پیشنهادی تام‌لند

فهرست محتوا دلایل اصلی بی‌انگیزگی در سال کنکور فشارهای خانوادگی و اجتماعی ترس از شکست و اضطراب امتحان خستگی ذهنی و جسمی ناشی

فهرست محتوا بررسی و تحلیل ضرایب دروس امتحان نهایی پایه دهم و یازدهم در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴  اهمیت شناخت ضرایب دروس امتحان

فهرست محتوا مقدمه‌ای بر اهمیت زیست گیاهی در کنکور چرا زیست گیاهی نقش کلیدی در کنکور دارد؟ تغییرات نظام جدید و تأثیر آن

فهرست محتوا اهمیت جمع‌بندی زیست در کنکور چرا زیست‌شناسی تعیین‌کننده‌ترین درس تجربی است؟ نقش جمع‌بندی در تثبیت اطلاعات و ارتقاء درصد استراتژی کلی

0