چگونه تراز کنکورم را بالا ببرم + تراز کنکور چیست

زمان مطالعه 3 دقیقه
چگونه تراز کنکورم را بالا ببرم + تراز کنکور چیست
[sharethis-inline-buttons]
فهرست محتوا

چگونه تراز کنکورم را بالا ببرم

تراز کنکور چیست

تراز یا نمره کل داوطلب کنکور یکی از بخش‌های مهم کارنامۀ کنکور است و آشنایی با مفهوم تراز و عوامل موثر بر آن به داوطلب کنکور کمک می‌کند بتواند عملکرد خود را در کنکورهای آزمایشی یا کنکورهای سال‌های قبل خود به بهترین نحو ارزیابی کند و احتمال موفقیتش را در کنکور بالا ببرد. تراز نمره یک داوطلب کنکور است که از تصحیح پاسخنامه او به دست می‌آید، تراز ساده‌ترین نوع ارزیابی کارنامه داوطلب کنکور است که تنها سطح علمی داوطلب کنکور را نشان می‌دهد. تراز یک داوطلب کنکور به عوامل مختلفی از جمله ریزنمرات کنکور داوطلب، ضریب هر درس و همچنین تأثیر سوابق تحصیلی داوطلب کنکور، نمرات دیپلم و پیش‌دانشگاهی داوطلب کنکوری بستگی دارد.

تراز و رتبه داوطلب کنکور همواره با هم مرتبط هستند. هرچه تراز داوطلب کنکور بالاتر باشد، سطح علمی او بالاتر است و در نتیجه رتبه او نیز در میان داوطلبان کنکور پایین‌تر  یعنی بهتر است. رتبه نشانگر این است که داوطلب کنکور با توجه به ترازی که به دست آورده نسبت به دیگر داوطلبان کنکوری چه جایگاهی دارد. البته علاوه بر رتبه کشوری، رتبه در سهمیه نیز در کارنامه داوطلبان کنکوری ذکر می‌شود و پذیرش داوطلبان توسط سازمان سنجش به گونه‌ای است که داوطلبان دارای سهمیه با افراد مشابه خود رقابت می‌کنند.

چگونه تراز کنکورم را بالا ببرم

برای افزایش تراز کنکور راهکارهای مختلفی وجود دارد. بخشی از این راهکارها همان راهکارهای بهبود عملکرد در کنکور است، یعنی وقتی برنامه‌ریزی برای کنکور هدفمند و حرفه‌ای انجام شود، ساعت مطالعه برای کنکور بالا باشد، داوطلب کنکور تست‌زنی برای کنکور را تمرین کند، در آزمون‌های آزمایشی شرکت کند، از نظر روحی آرامش و نظم خود را حفظ کند و بتواند در شرایط بحرانی خود را مدیریت کند، به طور کلی عملکرد داوطلب در کنکور بهبود می‌یابد و به موفقیت در کنکور نزدیک می‌شود و بالا رفتن تراز کنکور هم همان موفقیت در کنکور است. علاوه بر این راهکارهای عمومی، به طور ویژه برای افزایش تراز کنکور نیز راهکارهایی است که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

  1. به بودجه‌بندی منابع کنکور سراسری دقت کنید و برنامه‌ریزی برای کنکور را در همین راستا انجام دهید. در نتیجه با توجه به ضریب دروس در کنکور سراسری، داوطلبان کنکور باید عمده وقت خود را برای مطالعه و مرور دروسی با ضرایب بالا اختصاص دهند.
  2. علاوه بر ضریب درس، عملکرد عموم داوطلبان کنکور در یک درس نیز باید در زمان برنامه‌ریزی برای کنکور مد نظر داوطلبان باشد. یکی از نکات مهم و هوشمندانه در افزایش تراز این است که داوطلب کنکور بتواند علاوه بر دروسی که غالب داوطلبان کنکور در آن عملکرد خوبی دارند، در دروسی که اکثر داوطلبان کنکور ضعیف عمل می‌کنند نیز، خوب تست بزند.
  3. در برنامه‌ریزی برای کنکور، کتاب درسی را در اولویت کارتان قرار دهید. کتاب درسی باید اولین منبع کنکوری باشد که به سراغ آن می‌روید. تسلط کامل روی کتاب درسی، اولین قدم برای رسیدن به مراحل بعدی آمادگی برای کنکور است و در موفقیت داوطلب در کنکور تأثیر بسزایی دارد و به او کمک می‌کند تراز خود را بالا ببرد.
  4. برای کنکور اصولی درس بخوانید و برنامه‌ریزی داشته باشید. آمادگی برای کنکور با آمادگی برای یک آزمون معمولی متفاوت است و مهم است که بتوانید مراحل مختلف آن را به درستی طی کنید. تراز کنکور آزمایشی یکی از معیارهای بسیار مهم است که نشان می‌دهد داوطلب کنکور تا چه حد اصولی درس خوانده است.
  5. تست‌زنی برای کنکور را خوب تمرین کنید. تست‌زنی یک مهارت است و باید به اندازه کافی و در زمان مناسب برای آن وقت بگذارید. افزایش مهارت تست‌زنی سبب می‌شود بتوانید به خوبی تراز کنکور خود را بالا ببرید.
  6. در کنکور آزمایشی شرکت کنید و پس از اعلام نتایج کنکور آزمایشی، حتماً اطلاعات کارنامه کنکور خود را تحلیل کنید. بعضی داوطلبان پس از آگاهی از تراز خود در کنکور آزمایشی به اشتباه دلسرد و ناراحت شده یا ذوق‌زده می‌شوند. آنچه مهم است آن است که بتوانید این کنکورهای آزمایشی را به درستی تحلیل کنید و به ویژه به نمره تراز خود توجه کنید و با توجه به تراز و درصد خود، نقاط قوت و ضعف را شناسایی و بر اساس این اطلاعات جدید، به شکل حرفه‌ای و آگاهانه به برنامه‌ریزی برای کنکور بپردازید. به طور کلی اگر تراز شما در درسی پایین است که آن را کامل مطالعه و مرور کرده بودید، به احتمال زیاد با افزایش تست‌زنی در آن درس می‎‌توانید تراز کنکور خود را بالا ببرید. برای آگاهی از انواع تست‌زنی و چگونگی بهبود مهارت تست‌زنی مطلب اشتباهات رایج در تست‌زنی را مطالعه بفرمایید.
  7. جمع‌بندی در روزهای منتهی به آزمون از مهم‌ترین عواملی است که به بالا رفتن تراز داوطلب کنکور می‌انجامد و در حقیقت جمع‌بندی مطالعات کنکور سبب می‌شود تلاش‌های پیشین داوطلب کنکوری به ثمر بنشیند. برای اینکه مرحله جمع‌بندی و مرور را در آمادگی برای کنکور به بهترین نحو انجام دهید، در مراحل ابتدایی آمادگی برای کنکور حتماً از خلاصه‌نویسی بهره ببرید. برای آشنایی بیشتر با خلاصه‌نویسی، مطالب بهترین روش مطالعه برای کنکور و خلاصه‌نویسی برای کنکور را مطالعه بفرمایید.

امیدوارم مطالعه این مطلب پاسخ درخوری به این سوال رایج داوطلبان کنکوری باشد که چگونه ترازم را بالا ببرم.

تیم تحریریه تام‌لند

آموزش اصولی ساخت ویدیو، معرفی ابزارها و تجهیزات تولید محتوای ویدیویی و کمک به خوانندگان عزیز برای ساخت ویدیوهای باکیفیت و پربازده، هدف اصلیِ تیم تحریریه تام‌لند است.

پشتیبانی و مشاوره تام‌لند

اگه برای ثبت‌نام و شرکت در کلاس‌ها،نیاز به مشاوره داری شماره‌ات رو بذار تا باهات تماس بگیریم

فیلد های "*" اجباری هستند

عضویت در خبرنامه تام‌لند

جهت دریافت رایگان به روزترین مقالات تام‌لند پست الکترونیک خود را وارد نمایید

مطالب پیشنهادی تام‌لند

فهرست محتوا دلایل اصلی بی‌انگیزگی در سال کنکور فشارهای خانوادگی و اجتماعی ترس از شکست و اضطراب امتحان خستگی ذهنی و جسمی ناشی

فهرست محتوا بررسی و تحلیل ضرایب دروس امتحان نهایی پایه دهم و یازدهم در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴  اهمیت شناخت ضرایب دروس امتحان

جمع‌بندی کامل زیست گیاهی کنکور نظام جدید | از دهم تا کنکور

فهرست محتوا مقدمه‌ای بر اهمیت زیست گیاهی در کنکور چرا زیست گیاهی نقش کلیدی در کنکور دارد؟ تغییرات نظام جدید و تأثیر آن

جمع‌بندی زیست کنکور | بررسی کامل هر فصل [آپدیت 1404]

فهرست محتوا اهمیت جمع‌بندی زیست در کنکور چرا زیست‌شناسی تعیین‌کننده‌ترین درس تجربی است؟ نقش جمع‌بندی در تثبیت اطلاعات و ارتقاء درصد استراتژی کلی

0