کنکور هنر دروازهای برای ورود به مجموعۀ جذابی از رشتههای دانشگاهی است و علاوه بر دانشآموزان کاردانش که اغلب تصمیم دارند در کنکور هنر شرکت کنند، بسیاری از دانشآموزان سایر رشتههای متوسطه دوم که در طول سالهای تحصیل به این نتیجه رسیدهاند که دارای استعداد هنری هستند، در زمان کنکور خود، تصمیم میگیرند، با شرکت در کنکور هنر، شانس خود را در این حوزه بیازمایند.
یکی از سوالات متداول دربارۀ کنکور هنر این است که چه کسانی مجاز هستند در کنکور هنر شرکت کنند. کنکور زبان و کنکور هنر دو آزمونی هستند که تمامی علاقمندانی که دارای دیپلم هستند میتوانند در آنها شرکت کنند. به طور کلی هر داوطلب میتواند یکی از گروهها را به عنوان گروه اصلی خود انتخاب کند و حداکثر در دو گروه فرعی (زبان و هنر) نیز شرکت کند. البته داوطلبانی که مصر باشند در رشتههای هنر پذیرفته شوند، میتوانند تنها در گروه هنر شرکت کنند و تمام انرژی و زمان خود را صرف آمادگی برای شرکت در کنکور هنر بکنند. نکتۀ مهم دیگر این است که داوطلبان کنکور هنر برای ورود به برخی رشتههای دانشگاهی گروه هنر باید علاوه بر کنکور، در آزمون عملی نیز شرکت کنند. این نکتۀ مهمی است و داوطلبان سایر رشتهها باید در این باره اطمینان حاصل کنند که میتوانند علاوه بر مطالعۀ دروس منبع کنکور هنر، در آزمون عملی نیز خوش بدرخشند.
از جمله علاقمندان به شرکت در کنکور هنر افراد دارای دیپلم فنی حرفهای هستند، این افراد نیز میتوانند مانند دانشآموزان دیگر رشتهها در کنکور هنر شرکت کنند و اغلب شانس بالایی هم برای قبولی در این گروه دارند.
لازم به ذکر است در کنکور هنر 1402 سوالات عمومی کاملاً حذف شدهاند و سوالات کنکور منحصر در سوالات تخصصی است و طبق اطلاعیۀ منتشر شده در سایت سازمان سنجش، دروس تخصصی کنکور هنر 1402 بدین شرح خواهند بود: درک عمومی هنر با ضریب 12، درک عمومی ریاضی- فیزیک با ضریب 5 و خلاقیت تصویری و تجسمی با ضریب 3. علاوه بر عملکرد داوطلبان کنکور هنر در آزمون سراسری، سوابق تحصیلی این افراد در سالهای منتهی به کنکور و همچنین امتیاز آنها در آزمون عملی برخی رشتهها نیز در پذیرش آنها در دانشگاه موثر خواهد بود. برای اطلاع بیشتر از نحوۀ تأثیرگذاری سوابق تحصیلی و رشتههای دارای آزمون عملی، مطلب لیست رشتههای کنکور هنر را مطالعه بفرمایید.