از عید نوروز تا زمان برگزاری آزمون سراسری فاصله زمانی چندانی نیست و با نزدیک شدن کنکور استرس و نگرانی داوطلبان روز به روز بیشتر و بیشتر می شود. در واقع این نگرانی کاری از پیش نمی برد و داوطلبان باید هر روز تلاش بیشتری برای یادگیری داشته باشند. این که از زمان خود نیز به چه شکلی استفاده کنند نیز یک مساله بسیار پر اهمیت می باشد. بعد از عید داوطلبان باید با یک برنامه دقیق و کاربردی مسیر مطالعه خود را پیش ببرند زیرا بعد از عید زمان بسیار پراهمیتی برای کنکوریهاست و اگر نتوانند از این زمان به خوبی استفاده کنند تمام زحمات آنها از بین خواهد رفت.
همانطور که می دانید همه مشاوران و دبیران از اهمیت دوران عید برای داوطلبان کنکوری می گویند و بر این موضوع تاکید دارند که دو هفته عید نوروز زمان مناسبی برای جبران عقب ماندگیهاست. حال در این بین داوطلبانی هستند که از این زمان به خوبی استفاده نموده اند و با یک برنامه ریزی منطقی به مطالعه پرداخته اند و برخی دیگر داوطلبانی هستند که ایام عید را جدی نگرفتهاند و مطالعه نظاممندی نداشته اند. هر دو گروه داوطلبان باید از زمان خود پس از عید نوروز بهترین استفاده را داشته باشند.
گروه اول داوطلبانی هستند که تا آن زمان به خوبی از وقت خود استفاده نموده اند مطالعه کاملی در همه دروس داشته اند. این افراد باید زمان باقی مانده تا کنکور را به حل تستهای فراوان بپردازند و آنها را تحلیل کنند. این داوطلبان توجه داشته باشند هرچه در هر درسی تعداد تستهایی که به حل آنها می پردازند بیشتر باشد در آن درس تسلط بیشتری پیدا می کنند. چنین داوطلبانی باید پس از عید به جمعبندی دروس بپردازند و آزمونهای جامع سالهای گذشته را حل کنند و برای تحلیل آنها نیز زمان بگذارند.
گروه دوم داوطلبانی هستند که مطالعه آنها به خوبی گروه اول نبوده و کم تسلطیهای نسبتا زیادی در دروس مختلف دارند. این افراد باید زمان خود را برای یادگیری دروسی بگذارند که مورد توجه بسیاری از طراحان سوال است. همچنین دروسی که از قبل مطالعه نموده اند را به تسلط برسانند.
توصیههایی برای تمام داوطلبان بعد از عید نوروز
تمام داوطلبان برای این که بتوانند از این دو ماه باقی مانده به خوبی استفاده کنند باید مطالعه خوبی داشته باشند. داوطبانی که تا عید نوروز به خوبی مطالعه نموده اند نباید به خود اطمینان کامل یابند در حدی که مطالعه را رها کنند داوطلبانی هم که مطالعه نسبتا مطالعه کمتری داشته اند نباید ناامید شوند زیرا مطالعه در این روزهای آخر می تواند ورق را به طور کلی برگرداند.
برنامهریزی شخصیسازی شده
در این مدت زمان کوتاه داوطلبان باید با توجه به شرایط خود یک برنامه داشته باشند و بدانند در هر روز موظف هستند چه دروسی را با چه حجمی مطالعه نمایند. زمانی را به حل تست و تحلیل آنها اختصاص دهند و برای رفع اشکالات خود از منابع درستی استفاده نمایند. اگر برنامه ای برای شرکت در کلاسهای نکته و تست و یا جمعبندی دارند حتما آن را در برنامه خود گنجانده باشند.
مطالعه دروس هم به صورت تستی و هم تشریحی
بسیاری از داوطلبانی که در آزمون سراسری شرکت می کنند دانشآموزان در حال تحصیلی هستند که باید در امتحانات نهایی نیز شرکت کنند. با توجه به تاثیر سابق تحصیلی در آزمون سراسری داوطلبان باید توجه بسیار زیادی به امتحانات خود که به صورت تشریحی نیز برگزار می شود داشته باشند. بنابراین این داوطلبان باید در برنامه خود حتما زمانی را برای مطالعه دروس به صورت تشریحی نیز قرار دهند زیرا اگر نمره آنها در امتحانات نهایی پایین باشد تاثیر مستقیم آن می تواند تلاشی که آنها برای آزمون سراسری داشته اند را زیر سوال ببرد.
غافل نشدن از دروس پایه
ممکن است با نزدیک شدن امتحانات نهایی داوطلبان تمرکز خود را تنها بر روی دروس پایه دوازدهم بگذارند و از دروس پایه دهم و یازدهم غافل شوند در صورتی که 50 درصد سوالات آزمون سراسری از دروس پایه طراحی می شود بنابراین داوطلبان باید توجه ویژه ای به دروس پایه داشته باشند و حتما زمانی را برای مطالعه و جمعبندی دروس پایه همراه با حل تست بگذارند.
دقت در دروس اختصاصی با ضریب بالا
قطع به یقین در رتبه کنکور دروسی که ضریب بالاتری دارند تاثیر بیشتری خواهند گذاشت. در هر رشتهای نیز برخی دروس از ضریب بالاتری برخوردار هستند. برای مثال در رشته ریاضی دروس (ریاضیات و فیزیک) در رشته علوم تجربی دروس (زیست شناسی و شیمی) در رشته علوم انسانی دروس (ادبیات تخصصی و عربی) و … ضریب بیشتری دارند و کسب درصد بالاتر در این دروس باعث می شود تا داوطلبان رتبه بهتری کسب کنند بنابراین بیشتر زمان مطالعه داوطلبان هر رشتهای را دروسی اختصاص می دهد که ضریب بالاتری داشته باشند.