انیشتین، بزرگترین دانشمند جهان
آلبرت انیشتین یک دانشمند آلمانی تبار است که بیشتر معروفیت او از تاثیری است که بر روی علم فیزیک داشته است. بهره هوشی انیشتین در دروس ریاضی و فیزیک از همان سالهای ابتدایی تحصیل مشخص بود و این موضوع باعث شده بود سطح علمی او در این دروس از هم سن و سالهایش بالاتر باشد. علاقه بسیار زیاد او به هندسه و جبر باعث شده بود دبیر او نتواند همپای آلبرت پیش برود. او دائما از دبیر خود پیشی میگرفت تا این که در 12 سالگی به خود آموزی پرداخت. هر کتابی که در این زمینه به او معرفی میشد، مطالعه میکرد و یاد میگرفت. در واقع هیچکدام از مطالب این کتابها برای او غیرقابل فهم نبود و این موضوع در آن زمان در بین اساتید او بسیار شگفت انگیز بود.
هوش او در حدی بود که باعث شد در سن 15 سالگی بتواند مقالهای در رابطه با بررسی وضعیت اتر در یک میدان مغناطیسی بنویسد. شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از اندیشمندان، انیشتین را بزرگترین دانشمند جهان میخوانند و کمکی که او به علم امروز داشته است را بیهمتا میدانند. البته که مطالعات آلبرت به همینجا ختم نشد و در بسیاری از دروس و رشتههای دیگر نیز صاحب نظر بود.
زندگینامه فیزیکدان آلمانی
آلبرت انیشتین متولد 14 مارس 1879 در شهر اولم آلمان میباشد. او در خانوادهای یهودی چشم به جهان گشود. پدر او یک فروشنده و مهندس بود و مادرش خانهدار. چند ماه پس از تولد انیشتین خانواده او برای زندگی به شهر مونیخ رفتند و در آنجا به همراه عموی او تصمیم به راه اندازی یک فضای کاری برای نصب گاز و آب گرفتند. در آن زمان وضعیت مالی آنها با شرایط نسبتا خوبی همراه بود و باعث شد چند سال بعد یک کارخانه تولید لوازم الکتریکی تاسیس کنند.
چندین سال به همین منوال گذشت تا این که در سال 1894 به دلیل نبود سرمایه برای راه اندازی فعالیت خود به شکل کارامدتری شرکت ورشکست شد و پدر انیشتین منبع درامد خود را از دست داد. پدر انیشتین علاقمند بود که او تحصیلات خود را در رشته مهندسی برق ادامه دهد اما او به دلیل شرایط بسیار سختی که مدرسه برای آنها وضع کرده بود از خلاقیت و علاقه به یادگیری فراری شده بود و در صدد فاصله گرفتن از شرایطی بود که برای او ایجاد شده بود.
آلبرت انیشتین در دوران کودکی در رشتهها و دروس مختلف خارق العاده نبود ولی نسبتا توانایی خوبی برای یادگیری داشت. او در نوجوانی موفق شد در دروس جبر و هندسه به مرحله استادی برسد و در 13 سالگی با مطالعه کتابی از کانت به فلسفه و دیدگاه او بسیار علاقمند شد. مطالبی که کانت در کتاب خود عنوان کرده بود برای یک کودک 13 ساله بسیار غیرقابل فهم بود اما آلبرت در فهمیدن آن مطالب هیچ نقطه ضعفی نداشت.
آلبرت در 17 سالگی موفق شد تا در دوره چهار ساله ریاضی و فیزیک مدرسه پلی تکنیک زوریخ که امروزه به مؤسسه فناوری فدرال زوریخ معروف است ثبت نام کند. آشنایی او با همسرش میلوا ماریچ در همین دانشگاه رخ داد. او یک دختر صربستانی بود که توانسته بود با تلاش بسیار زیادی در این دانشگاه مشغول به تحصیل شود. این دو در سال 1903 با یکدیگر ازدواج کردند و حاصل ازدواج آنها دو پسر با نامهای هانس و ادوارد بود که ادوارد در 20 سالگی مبتلا به اسکیزوفرنی تشخصی داده شد. در سالهای کودکی این فرزندان، انیشتین با دخترعموی خود رابطه عاشقانه ای برقرار نمود که همین موضع باعث جدایی او از میلوا شد.
پس از این جدایی آلبرت انیشتین در سال 1919 با السا لوونتال ازدواج کرد و در سال 1933 باهم به آمریکا مهاجرت کردند. در نهایت السا در سال 1935 به دلیل مشکلات قلبی و کلیوی درگذشت.
یافتههای علمی آلبرت انیشتین
مهمترین یافته آلبرت انیشتین در رابطه با نظریه نسبیت میباشد که امروزه نیز در علم فیزیک و سایر علوم کاربرد بسزایی دارد. در فیزیک فرمول بسیار معروفی در رابطه با هم ارزی جرم انرژی وجود دارد که همه ما با آن آشناییم . فرمول E = mc2 از معروفترین فرمولهایی در علم فیزیک میباشد که انیشتین با نبوغ خود به آن دست یافت.
همچنین آلبرت انیشتین در سالهای جوانی خود موفق به کشف قانون اثر فوتوالکتریک شد و برای آن نیز جایزه نوبل دریافت نمود. او در چندین سال فعالیت خود بیش از 300 مقاله علمیو 150 مقاله غیرعلمیمنتشر نمود که تمام آنها حاصل تلاش و مطالعات بسیار زیادی بود که در طول زندگی خود داشته است.
4 مقاله بسیار ارزشمند انیشتین که موجب یافتن نظریه کوانتوم شد :
- دیدگاهی اکتشافی درباره تولید و تحول نور (اثر فوتوالکتریک)
- حرکت ذرات کوچک معلق در یک مایع ثابت، مطابق با تئوری مولکولی جنبشی حرارت (حرکت براونی)
- در مورد الکترودینامیک اجسام متحرک (نسبیت خاص)
- آیا لختی یک جسم به محتوای انرژی آن بستگی دارد؟ (هم ارزی جرم و انرژی)
آلبرت انیشتین در دانشگاههای بسیار بنامی در جهان به عنوان استاد مشغول به تدریس بوده است و همین موضوع توانایی بسیار بالای او را در سمتی که کسب نموده بود میرساند.
مرگ نابغه فیزیک جهان
آلبرت انیشتین در 17 آوریل 1955 در حالی که 76 سال داشت درگذشت. علت مرگ او خون ریزی داخلی بر اثر پارگی انوریسم آئورت شکمیبود. انیشتین یک بار دیگر برای همین مشکل جراحی کرده بود و نجات یافته بود و این بار برای جراحی مقاومت کرد و بر این باور بود که سهم خود را در این جهان انجام داده است و حال اگر قرار است زندگی اش پایان یابد چه بهتر که به شکل طبیعی این اتفاق رخ دهد. او تا روزهای اخر عمرش در حال کارکردن بود.
توماس آستولتزهاروی که یک آسیب شناس در دانشگاه پرینستون بود در حین کالبد شکافی مغز انیشتین را خارج نمود تا با گسترش علم در آینده شاید بتواند دلیل این همه نبوغ او را کشف نماید.