تاثیرگذار‌‌ترین زن دانشمند جهان را بشناسید

زمان مطالعه 4 دقیقه
[sharethis-inline-buttons]
فهرست محتوا

تاثیرگذار‌‌ترین زن دانشمند جهان را بشناسید

ماری کوری یک فیزیکدان و شیمیدان لهستانی بود. ماریا سالومئا اسکودوفسکا متولد 7 نوامبر 1867 می‌باشد و در تمام جهان او را به عنوان یکی از تاثیرگذارترین زنان در علوم فیزیک و شیمی ‌‌‌می‌شناسند. ماریا که به ماری معروف است زندگی نسبتا سختی را گذراند اما دست از یادگیری این علوم برنداشت. در واقع در آن زمان که در اکثر کشورها فعالیت‌‌‌های زنان کوچک شمرده میشد فعالیت‌‌‌های این چنینی برای ماری کوری با شرایط بسیار سختی همراه بوده است.

ماریا اولین زن در جهان بود که موفق به دریافت جایزه نوبل شد. اولین جایزه او در رشته فیزیک بود که به صورت مشترک با پیتر دریافت نمود. دومین جایزه نوبلی که این دانشمند لهستانی فرانسوی دریافت کرد مربوط به رشته فیزیک بوده است. فعالیت‌‌‌ها و کشفیات ماری کوری در این رشته‌‌‌ها توانست گره‌‌‌های بسیار زیادی را در علوم مختلف باز کند. همچنین ماری کوری در دانشگاه پاریس به عنوان اولین استاد زن، مشغول به تدریس شد. در این مسیر، روزهای بسیار سخت و طاقت فرسایی را تحمل نمود و کسب این مقام در آن روزها برای او یک زن بود به هیچ عنوان کار آسانی نبود.

شاید یکی از دلایل تحسین‌‌‌های بسیار زیادی که به سوی ماری کوری روانه شده است نیز همین موضوع باشد. در سال 2009 در حالی که 75 سال از مرگ او ‌‌‌می‌گذشت مجله New Scientist بر اساس یک رای گیری که برای تاثیرگذارترین بانوی تاریخ گذاشته بود نام او در صدر جدول اعلام نمود. همچنین لهستان و فرانسه سال 2011 را به عنوان سال ماری کوری نام گذاری کرده بودند.

زندگینامه ماری کوری

ماریا سالومئا اسکودوفسکا در سال 1867 در لهستان متولد شد. او در طول زندگی خود روزهای بسیار پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت و موفقیت‌‌‌های او حاصل تلاش و پشتکار بسیار بالایی است که در آن روزها داشته است. البته که از کودکی به هوش بالا و نبوغ بسیار زیاد نیز معروف بود. او در سن 16 سالگی موفق به دریافت مدال طلا در بین رقبای روسی خود در یک آزمون علمی شد.

در آن سال‌‌‌ها لهستان کشوری بود که به تحصیل دختران و زنان اهمیت ن‌‌‌می‌داد و آن‌‌‌ها اگر علاقمند به مطالعه و تحصیل بودند باید به صورت مخفی این کار را انجام ‌‌‌می‌دادند و یا به کشورهای دیگر مهاجرت ‌‌‌می‌کردند. ماریا به دلیل شرایط سختی که داشت از همان دوره جوانی کار ‌‌‌می‌کرد. او بخشی از پس انداز خود را به خواهر خود برونیسلاوا داد تا در فرانسه به تحصیل در رشته علوم پزشکی بپردازد. در سال‌‌‌هایی که خواهر ماریا در فرانسه مشغول به تحصیل بود او در لهستان به مطالعه فیزیک و شیمی‌ و ریاضیات ‌‌‌می‌پرداخت و سخت کار ‌‌‌می‌کرد. ماری در یک کتابخانه که سخنرانی‌‌‌ها و کلاس‌‌‌های رایگان برگزار میشد شرکت ‌‌‌می‌کرد تا این که پس از مدتی به دلیل ممنوعیت تحصیل دختران در لهستان ماریا از حضور در آن کتابخانه منع شد.

تاثیرگذار‌‌ترین زن دانشمند جهان را بشناسید-ماری کوری

ماریا در 24 سالگی به فرانسه مهاجرت نمود تا در آن جا بتواند تحصیلات خود را ادامه دهد اما عشق به لهستان در وجود او نهادینه شده‌بود و فکر برگشتن به آن کشور لحظه ای او را رها نمی‌کرد. او در آن سال‌‌‌ها توانست در دانشگاه سوربن فرانسه مشغول به تحصیل شود و در نهایت در سال 1893 مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته فیزیک دریافت نمود. پس از آن همچنان در حال یادگیری بود و در سال 1894 مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته شیمی گرفت.

در آن سال‌‌‌ها به دلیل این که ماری کوری یکی از برترین دانشجوهای این دانشگاه محسوب میشد به او کمک هزینه ای داده شد تا در زمینه تاثیر ذرات ترکیب فولاد در خواص مغناطیسی تحقیق کند. هدف از این تحقیق ساختن آهنرباهایی قوی‌‌تر با کارایی بیش‌تر بود. پس از مدتی ماریا به لهستان برگشت تا بتواند ادامه زندگی خود را در وطن بگذارند اما همچنان در این کشور حقوق زنان نادیده گرفته میشد و ماریا با توجه به آن رزومه قوی که داشت باز هم نتوانست در لهستان شغلی پیدا کند و نهایتا در کشور لهستان نماند و به پاریس بازگشت و در سال 1895 با پیر کوری ازدواج کرد و فامیلی همسر خود را گرفت و به ماری کوری معروف شد.

دستاوردهای علمی تاثیرگذار بانوی تاریخ جهان

ماری کوری توانایی بسیار بالایی در تحقیق و کشف داشت. او در ابتدا کمی بر روی عنصر اورانیوم تحقیق نمود. کشف دو پرتو x و اورانیوم به ترتیب توسط دانشمندانی با نام‌‌‌های ویلهلم رونگتن و هنری بوکورل انجام شد و پس از آن‌‌‌ها ماری تصمیم بر این داشت تا در مقطع دکتری خود بر روی این عناصر تازه کشف شده تحقیق انجام دهد.

ماریا و همسرش پیر با تحقیقات بسیار زیادی که انجام ‌‌‌می‌دادند در سال 1898 موفق به کشف دو ماده دیگر به نام پولونیوم و رادیوم شدند. آن‌‌‌ها در این تحقیق به این نتیجه رسیدند که پلونیوم حدود سیصد برابر بیشتر از اورانیوم پرتو ساطع ‌‌‌می‌کند. پس از آن، نوبت کشف رادیوم بود که به عقیده خانواده کوری این عنصر چندین میلیون برابر بیشتر از اورانیوم مواد رادیواکتیویته دارد.

در واقع اساس فعالیت ماری کوری در سال‌‌‌های عمرش تحقیقاتی در زمینه مواد رادیواکتیویته بود که امروزه در علوم مختلف از آن بهره‌‌‌های بسیار زیادی برده ‌‌‌می‌شود.

 

تاثیرگذار‌‌ترین زن دانشمند جهان را بشناسید-ماری کوری

به پایان رسیدن زندگی ماری کوری

دانشمندان و کارشناسان امروزی بر این باورند که ماری کوری به دلیل ارتباط مستقیمی که با ماده رادیواکتیو داشت به پایان عمر خود نزدیک شد. دلیل مرگ او ابتلا به بیماری کم خونی آپلاستیک بود که مرتبط با مغز استخوان ‌‌‌می‌باشد. حتی یادداشت‌‌‌های علمی او که ممکن است امروزه کارایی بسیار بالایی داشته باشند به دلیل ارتباط مستقیم با مواد رادیواکتیو در فضایی مخصوص نگه داری ‌‌‌می‌شوند.

پزشکان و کارشناسان امروزی ‌‌‌می‌دانند که نباید تماس مستقیمی با این مواد داشته باشند و در زمان تحقیقات بسیار احتیاط ‌‌‌می‌کنند اما در آن زمان این موضوع برای ماری کوری مطرح نبود که بتواند از خود محافظت نماید. در نهایت جامعه بشری این فرد بسیار اندیشمند را در 4 جولای 1934 در حالی که 66 سال داشت از دست داد.

تیم تحریریه تام‌لند

آموزش اصولی ساخت ویدیو، معرفی ابزارها و تجهیزات تولید محتوای ویدیویی و کمک به خوانندگان عزیز برای ساخت ویدیوهای باکیفیت و پربازده، هدف اصلیِ تیم تحریریه تام‌لند است.

پشتیبانی و مشاوره تام‌لند

اگه برای ثبت‌نام و شرکت در کلاس‌ها،نیاز به مشاوره داری شماره‌ات رو بذار تا باهات تماس بگیریم

فیلد های "*" اجباری هستند

عضویت در خبرنامه تام‌لند

جهت دریافت رایگان به روزترین مقالات تام‌لند پست الکترونیک خود را وارد نمایید

مطالب پیشنهادی تام‌لند

فهرست محتوا دلایل اصلی بی‌انگیزگی در سال کنکور فشارهای خانوادگی و اجتماعی ترس از شکست و اضطراب امتحان خستگی ذهنی و جسمی ناشی

فهرست محتوا بررسی و تحلیل ضرایب دروس امتحان نهایی پایه دهم و یازدهم در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴  اهمیت شناخت ضرایب دروس امتحان

جمع‌بندی کامل زیست گیاهی کنکور نظام جدید | از دهم تا کنکور

فهرست محتوا مقدمه‌ای بر اهمیت زیست گیاهی در کنکور چرا زیست گیاهی نقش کلیدی در کنکور دارد؟ تغییرات نظام جدید و تأثیر آن

جمع‌بندی زیست کنکور | بررسی کامل هر فصل [آپدیت 1404]

فهرست محتوا اهمیت جمع‌بندی زیست در کنکور چرا زیست‌شناسی تعیین‌کننده‌ترین درس تجربی است؟ نقش جمع‌بندی در تثبیت اطلاعات و ارتقاء درصد استراتژی کلی

0