رشته مهندسی هوانوردی

زمان مطالعه 5 دقیقه
[sharethis-inline-buttons]
فهرست محتوا

رشته مهندسی هوانوردی

رشته هوانوردی با این هدف ایجاد شده است که به‌‌‌‌‌‌‌تربیت افرادی بپردازد که به طراحی، نگهداری و ساخت ماشین‌‌‌‌‌های مسافرتی هوایی از جمله هواپیما، هلکوپتر، موشک و … علاقمندند. در واقع این افراد سعی بر این دارند که با توجه به امکانات و شرایط زیست محیطی بدون اینکه کوچک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین آسیبی به محیط اطراف وارد نمایند به‌‌‌‌‌‌ترین و کارآمدترین ماشین‌‌‌‌‌ها را بسازند و آن‌‌‌‌‌ها را راه اندازی کنند. همچنین مدیریت پرواز هواپیماها نیز با این افراد می باشد.

شرایط کاری برای افرادی که رشته مهندسی هوانوردی را انتخاب می کنند کمی سخت به نظر می رسد اما اگر فردی به کارهای مدیریتی و پرواز علاقمند باشد این رشته، برای او یک رشته جذاب به شمار می رود. کار در رشته هوانوردی نیازمند دقت و توجه بسیار بالاییست به همین خاطر افرادی که در این شغل دارای سِمَت شده اند قطعا پروسه سختی را از سر گذرانده اند. در هر حال باید توجه داشت انتخاب رشته هوانوردی و تحصیل و فعالیت در آن مستلزم تلاش بسیار زیادی است.

بازار کار رشته مهندسی هوانوردی در ایران

با توجه به این که رشته هوانوردی یکی از رشته‌‌‌‌‌هایی است که فعالیت در‌‌‌‌‌‌ آن موقعیت بسیار خوبی را برای افراد به وجود می آورد پذیرفته شدن در محیط کاری‌‌‌‌‌‌ آن کمی دشوار به نظر می رسد، اما اگر فردی با تلاش و علاقه به حیطه کاری این رشته ورود پیدا کند از مزایای بسیار زیادی از جمله درآمد خوب، موقعیت اجتماعی سطح بالا و … برخوردار خواهد شد.

فارغ التحصیلان این رشته می توانند در شرکت‌‌‌‌‌های مختلفی از جمله شرکت‌‌‌‌‌های تولید و تعمیر موتورهای هوایی، شرکت‌‌‌‌‌های هوافضا، سازمان‌‌‌‌‌های دولتی مانند نیروهای مسلح و … مشغول به کار شوند.

بنابراین موفقیت در این رشته بستگی به میزان تلاش و فعالیت دانش آموختگان‌‌‌‌‌‌ آن دارد زیرا رشته هوانوردی از جمله رشته‌‌‌‌‌های حساسی است که افرادی باید در‌‌‌‌‌‌ آن مشغول به کار شوند که صلاحیت فعالیت در‌‌‌‌‌‌ آن را داشته باشند.

تبلیغات کنکور تاملند

دانشگاه‌‌‌‌‌های پذیرنده رشته هوانوردی در ایران

در ایران دو دانشگاه وجود دارد که پذیرنده علاقمندان در رشته مهندسی هوانوردی هستند. این دو دانشگاه هم با شرایط خاصی در این رشته دانشجو می پذیرند. به طور کلی تعداد داوطلبانی که هر ساله می توانند در این رشته مشغول به تحصیل شوند بالا نیست زیرا ظرفیت دانشگاه‌‌‌‌‌ها برای این رشته محدود است.

  1. دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
  2. دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری

 

شرایط قبولی در رشته مهندسی هوانوردی

پذرش در رشته مهندسی هوانوردی با شرایطی همراه است که علاقمندان به‌‌‌‌‌‌ آن با داشتن این شرایط می توانند در این رشته مشغول به تحصیل شوند. در ادامه با این شرایط آشنا خواهید شد.

  1. در رشته مهندسی هوانوردی تنها افرادی می توانند ثبت نام کنند که حداقل سن آن‌‌‌‌‌ها 16 و حداکثر 20 سال باشد.
  2. افرادی که در این رشته تحصیل می کنند نباید قد آن‌‌‌‌‌ها کم‌‌‌‌‌‌تر از 165 سانتیمتر باشد.
  3. افراد متاهل برای ثبت نام در این رشته مجاز نیستند.
  4. داوطلبانی که برای خدمت سربازی دارای معافیت پزشکی هستند امکان پذیرش آن‌‌‌‌‌ها وجود ندارد.
  5. داوطلبان باید حداقل نمره کتبی آن‌‌‌‌‌ها در تمامی رشته‌‌‌‌‌ها 11 باشد.
  6. معدل کل 14 برای داوطلبان رشته ریاضی و علوم تجربی و معدل 16 برای داوطلبان علوم انسانی و معارف یکی از شروط اصلی ثبت نام است.
  7. داوطلبانی که اقدام به ثبت نام در این رشته می کنند نباید هیچ تعهدی به ارگان‌‌‌‌‌های دولتی و خصوصی داشته باشند.
  8. اولویت استخدام بعد از فارغ التحصیلی با دانشجویانی است که فرزند شهدا، جانباز، نظامی، بسیج فعال، و حافظین کل قرآن کریم، و دارای مدرک و مدال قهرمانی کشوری یا جهانی هستند.

نمونه کارنامه قبولی در رشته مهندسی هوانوردی

رشته هوانوردی از جمله رشته‌‌‌‌‌هایی است که داوطلبان برای قبولی در آن باید رتبه نسبتاً خوبی کسب نمایند. همچنین، دروس دانشگاهی این رشته از دروس فنی و مهندسی هستند و افرادی باید دست به انتخاب این رشته بزنند که علاقه‌مند به این دروس باشند.

برای موفقیت در این مسیر، استفاده از کلاس‌های آنلاین کنکور می‌تواند نقش مهمی ایفا کند. این کلاس‌ها با فراهم کردن آموزش‌های هدفمند، برنامه‌ریزی دقیق و حضور اساتید با‌تجربه، به داوطلبان کمک می‌کنند تا مطالب را بهتر یاد بگیرند و در آزمون سراسری عملکرد بهتری داشته باشند. علاوه بر این، کلاس‌های آنلاین امکان دسترسی به منابع آموزشی متنوع را در هر زمان و مکان فراهم می‌کنند و گزینه‌ای مناسب برای داوطلبانی هستند که به دنبال یادگیری منظم و حرفه‌ای هستند.

سال تحصیلی : 1400

سهمیه : منطقه سه

رتبه در منطقه : 748

 رتبه کشوری : 7814

نام دانشگاه قبولی : مرکز اموزش عالی هوانوردی و فرودگاهی کشور

نام درسچند تا از ده تا
ادبیات فارسی3
عربی3
معارف6
زبان1
ریاضیات1
فیزیک2
شیمی2

 

سال تحصیلی : 1400

سهمیه : منطقه دو

رتبه در منطقه : 3762

 رتبه کشوری : 10756

نام دانشگاه قبولی : مرکز اموزش عالی هوانوردی و فرودگاهی کشور

نام درسچند تا از ده تا
ادبیات فارسی3
عربی3
معارف4
زبان8
ریاضیات2
فیزیک1
شیمی1

 

گرایش‌‌‌‌‌های رشته مهندسی هوانوردی

رشته مهندسی هوانوردی در مقطع کارشناسی دارای سه گرایش متفاوت می باشد که هر کدام از این گرایش‌‌‌‌‌ها شرایط کاری فرد را تعیین می کند. داوطلبانی که علاقمند به تحصیل در این رشته هستند باید انتخاب کنند که کدام یک از این گرایش‌‌‌‌‌ها متناسب روحیات و علاقه آن‌‌‌‌‌هاست. البته در نظر گرفتن این موضوع که فعالیت در هر سه این گرایش‌‌‌‌‌ها نیازمند دقت و توجه بالایی است نیز بسیار حائز اهمیت است. همچنین فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته هوانوردی در ایران در صورت علاقمندی می توانند تا مقطع دکتری تحصیلات را خود ادامه دهند.

  1. خلبانی (هواپیمای نظامی، هواپیمای غیر نظامی، هلیکوپتر) : گرایش خلبانی خود به دو زیرشاخه نظامی و غیر نظامی تقسیم می شود، زیرشاخه نظامی این رشته زیر نظر ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد و از طرف این ارگان به داوطلبان آموزش‌‌‌‌‌های لازم داده می شود و فارغ التحصیلان به استخدام ارتش در می آیند. زیرشاخه غیر نظامی‌‌‌‌‌‌ آن نیز مرتبط با شرکت‌‌‌‌‌های هواپیمایی می باشد که خلبانان مسافربری و باربری هستند.
  2. مراقبت پرواز : افرادی که در این گرایش تحصیل می کنند وظیفه ایمنی پروزا و خطوط هوایی را بر عهده دارند. در واقع آن‌‌‌‌‌ها برای بررسی مسائل یا مشکلات احتمالی در طول پرواز با خلبان در ارتباط هستند.
  3. ناوبری هوایی : افراد فعال در این قسمت را خلبان دوم نیز می نامند. این افراد وظیفه کنترل سرعت، ارتفاع، مسیریابی، دقت لازم در زمان نامناسب بودن شرایط جوی و مسیریابی مجدد و … را بر عهده دارند.

برترین دانشگاه‌‌‌‌‌های ارائه دهنده رشته مهندسی هوانوردی در دنیا

رشته هوانوردی در کل دنیا طرفداران بسیار زیادی دارد و از جمله مشاغل جذاب اما سخت و حساس به شمار می رود. به همین دلیل نیز برای پذیرفته شدن در‌‌‌‌‌‌ آن شرایط ویژه ای وجود دارد. در تمام دنیا برای تربیت نیروهایی که در این حوزه فعال هستند دقت بسیار زیادی انجام می شود و به نحوی تمام احتمالات در نظر گرفته خواهد شد. در ادامه با چند دانشگاه برتر دنیا که پذیرنده رشته هوانوردی هستند آشنا خواهید شد.

  • دانشگاه مک گیل
  • موسسه فناوری ماسچوست
  • دانشگاه‌‌‌‌‌های کمبریج
  • دانشگاه از ایالت کالیفرنیا
  • دانشگاه تورنتو
  • دانشگاه استنفورد
  • دانشگاه آکسفورد
  • دانشگاه امپریال کالج لندن
  • دانشگاه برکلی

تیم تحریریه تام‌لند

آموزش اصولی ساخت ویدیو، معرفی ابزارها و تجهیزات تولید محتوای ویدیویی و کمک به خوانندگان عزیز برای ساخت ویدیوهای باکیفیت و پربازده، هدف اصلیِ تیم تحریریه تام‌لند است.

پشتیبانی و مشاوره تام‌لند

اگه برای ثبت‌نام و شرکت در کلاس‌ها،نیاز به مشاوره داری شماره‌ات رو بذار تا باهات تماس بگیریم

فیلد های "*" اجباری هستند

عضویت در خبرنامه تام‌لند

جهت دریافت رایگان به روزترین مقالات تام‌لند پست الکترونیک خود را وارد نمایید

مطالب پیشنهادی تام‌لند

فهرست محتوا دلایل اصلی بی‌انگیزگی در سال کنکور فشارهای خانوادگی و اجتماعی ترس از شکست و اضطراب امتحان خستگی ذهنی و جسمی ناشی

فهرست محتوا بررسی و تحلیل ضرایب دروس امتحان نهایی پایه دهم و یازدهم در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴  اهمیت شناخت ضرایب دروس امتحان

جمع‌بندی کامل زیست گیاهی کنکور نظام جدید | از دهم تا کنکور

فهرست محتوا مقدمه‌ای بر اهمیت زیست گیاهی در کنکور چرا زیست گیاهی نقش کلیدی در کنکور دارد؟ تغییرات نظام جدید و تأثیر آن

جمع‌بندی زیست کنکور | بررسی کامل هر فصل [آپدیت 1404]

فهرست محتوا اهمیت جمع‌بندی زیست در کنکور چرا زیست‌شناسی تعیین‌کننده‌ترین درس تجربی است؟ نقش جمع‌بندی در تثبیت اطلاعات و ارتقاء درصد استراتژی کلی

0