آمادگی برای آزمونهای عملی رشتههای هنر
گروه آزمایشی هنر، یکی از گروههای آزمایشی در آزمون سراسری است که انتخاب کردن آن مانند زیرگروه زبانهای خارجی برای تمام گروههای (ریاضی – تجربی – انسانی) مجاز میباشد.
دستهای از رشتههای گروه آزمایشی هنر با نام رشتههای متمرکز با شرایط خاص شناخته میشوند، منظور از این دسته رشتهها، رشتههایی است که برای قبولی در آنها لازم است در کنکور عملی مرتبط با آن رشته نیز شرکت کرد، به بیان سادهتر این رشتهها (2) مرحلهای بوده و کنکور مرحله دوم این رشتهها نقش بسزایی در قبولی آنها دارند.
رشتههای دارای آزمون عملی در آزمون سراسری هنر
در بین رشتههایی که در دفترچه انتخاب رشته گروه آزمایشی هنر ارائه میشود تمامی رشتهها دارای آزمون عملی نیستند. اما داوطلبان برای قبولی در رشتههایی که برای آنها آزمون عملی وجود دارد باید دقت بسیار زیادی داشته باشند و آمادگی لازم را کسب نمایند. البته که بسیاری از داوطلبان در زمان انتخاب یک رشته هنری با یک پیش زمینه پیش میروند و با آن رشته تا اندازهای آشنا هستند. در هر صورت باید با توجه به قوانین برگزاری آزمون عملی این رشتهها، داوطلبان از قبل به خوبی تلاش کرده باشند. در ادامه با رشتههایی که آزمون عملی دارند آشنا خواهید شد.
- رشته مجسمه سازی
- رشته ادبیات نمایشی
- رشته طراحی صحنه
- رشته موسیقی نظامی
- رشته گرافیک
- رشته موسیقی بین المللی
- رشته آهنگسازی
- رشته طراحی لباس
- رشته طراحی پارچه
- رشته عکاسی
- رشته طراحی صنعتی
- رشته نقاشی
- رشته کتابت و نگارگری
- رشته نمایش عروسکی
- رشته بازیگری و کارگردانی
- رشته موسیقی ایران
آزمون عملی این رشتهها یکی از مراحل قبولی در دانشگاههاست. یعنی داوطلبان نمیتوانند این مرحله را حذف نموده و بدون شرکت در آزمون عملی در این رشتهها پذیرفته شوند. معمولا در مرحله اول داوطلبان چند برابر ظرفیت پذیرفته خواهندشد و پس از گذراندن مرحله بعد، پذیرفتهشدگان مرحله نهایی اعلام میشوند.
مشاوره آمادگی برای آزمونهای عملی رشتههای هنر
قطع به یقین برای شرکت در آزمونهای عملی این رشتهها و کسب آمادگی لازم برای این آزمون وجود یک مشاوره تحصیلی هنر میتواند بسیار کمک کننده باشد . زیرا فرایند آزمون سراسری کاملا مشخص است و تمامی داوطلبان از آن آگاه هستند اما آزمون عملی برای بسیاری از داوطلبان مبهم است و یک مشاور گروه آزمایشی هنر میتواند با راهنماییهای خود کمک بسیار شایانی در این زمینه برای داوطلبان داشته باشد.
آزمون عملی رشته مجسمهسازی : در آزمون عملی رشته مجسمهسازی در ابتدا از شما میخواهند که یک طرح کلی از چیزی که میخواهید بسازید ارائه دهید و پس از آن اقدام به ساخت آن نمایید.
آزمون عملی رشته ادبیات نمایشی : در ازمون این رشته ممکن است یک تصویر یا یک نمایش نامه به شما داده شود و از شما بخواهند که به تحلیل این متن یا تصور بپردازید. در مواقعی نیز ممکن است برای سنجش خلاقیت شما انتظار یک داستان با توجه به تصویر ارائه شده را از شما داشته باشند.
آزمون عملی رشته طراحی صحنه : در این آزمون باید حداقلها مانند نور و جایگاه هر شی و … را بدانید. در واقع تصویر ذهنی خوبی از داستان روایت شده داشته باشید که بتوانید با توجه به سبک داستان شرایط طراحی صحنه را بر روی کاغذ پیاده کنید.
آزمون عملی رشته گرافیک، طراحی پارچه، طراحی لباس، نقاشی : مباحث مهم در این آزمون عبارتاند از :
قدرت کشیدن خطوط – تصویر سازی – شناخت دقیق مناسبات فیگور – رنگ گذاری – ششناخت پرسپکتیو.
که هر کدام از موارد ذکر شده درصدی را در کنکور عملی به خود اختصاص میدهند.
آزمون عملی رشته عکاسی : آزمون عملی این رشته چندان سخت نیست و داوطلبان با داشتن اطلاعات عمومی در مورد عکاسی و داشتن اطلاعات فنی ابتدایی در مورد عکسهای مختلف میتوانند به راحتی در این آزمون نمره خوبی کسب کنند.
آزمون عملی رشته طراحی صنعتی : رشته طراحی صنعتی یکی از رشتههای هنری است که در ان بعد فنی و مهندسی بسیار قوی وجود دارد. بنابراین در آزمون عملی این رشته باید به این بعد نیز توجه ویژهای داشته باشید.
آزمون عملی رشته آهنگسازی : در این آزمون باید دقت بسیار زیادی در نحوه سرایش و خواندن و شنیدن داشته باشید. داوران این رشته به هارمونی آهنگ توجه بسیار زیادی دارند.
آزمون عملی نوازندگی : در آزمون عملی نوازندگی باید با ساز تخصصی خودتان شروع کنید. در این آزمون داوران به میزان تسلط و نحوه نوازندگی شما دقت میکنند. توجه داشته باشید که هر سازی مورد قبول نیست و از قبل باید از این مورد اطمینان حاصل نمایید.
آزمون عملی رشته نمایش عروسکی : در آزمون عملی این رشته باید نهایت خلاقیت خود را به کار ببرید. دقت به جزئیات مطرح نیست اما نظم و دقت و همچنین تسلط بر گفتارها و نحوه بیان آنها بسیار مورد توجه است.