رشته روزنامهنگاری
داوطلبانی که در آزمون سراسری موفق شدهاند در مرحله بعد، باید رشته تحصیلی دانشگاه خود را انتخاب کنند. انتخاب رشته دانشگاه بسیار مهم و حیاتی است و شما می توانید از مشاوران انتخاب رشته برای اینکار استفاده کنید. رشتههای زیاد و متنوعی وجود دارد وشما می توانید یکی از آنها را نسبت به علاقه و توانمندی تان انتخاب کنید. در این مقاله ما قصد داریم رشته روزنامه نگاری را معرفی کنیم.
رشته روزنامه نگاری چیست؟
رشته روزنامه نگاری یکی از رشتههای داوطلبان کنکور انسانی می باشد و شما امکان تحصیل در تعداد محدودی دانشگاه دولتی را دارید. روزنامه نگاری نیاز به علاقهمندیهای مخصوصی دارد مثلا شما باید علاقه به اخبار روز و اتفاقات دنیا داشته باشید یا اینکه نوشتن را دوست داشته باشید و از آن خسته نشوید. شما باید هر موضوعی را بررسی و تحلیل کنید تا از موثق بودن آن مطمئن شوید سپس نوشتهتان را منتشر کنید.
روزنامه نگار می توانند درباره هر موضوعی مثل سیاسی، اجتماعی و ورزشی و … اطلاعات کسب کند و طبق سلیقه مخاطب خود و با لحنی کاملا دوستانه خبر را منتشر کند.
ویژگی روزنامه نگار
داشتن ذهنی خلاق
داشتن خلق و خوی پژوهشگری
علاقه مند به کتاب و کتاب خوانی
بداهه گویی
مهارت تحقیق و جستجو
شنونده و بیننده دقیق
فن بیان قوی
آشنایی با اصول نگارش
وظایف روزنامه نگار
نوشتن مقالهها مختلف
انجام مصاحبه با افراد حاضر در صحنه
ارزیابی و آنالیز اخبار
ضبط مصاحبهها و روایتها
عکاسی و فیلمبرداری از وقایع
مطالعه و بررسی اخبار و کتابها
برای ورود به رشته روزنامه نگاری، ابتدا باید در کنکور سراسری انسانی شرکت سپس رشته ارتباطات و علوم اجتماعی را انتخاب کنید. این رشته در کارشناسی دارای سه گرایش می باشد:
روابط عمومی
روزنامه نگاری
پژوهش در رسانه
اگر رشته روزنامه نگاری را می خواهید باید گرایش دوم را انتخاب کنید همچنین برای اینکه تجربه تان زیاد شود می توانید در دورههای روزنامه نگاری و خبرنگاری در آموزشگاههای خصوصی شرکت کنید. بسیاری از خبرنگاران و روزنامه نگاران که الان مشغول به کار اند در این رشته تحصیل نکرده اند و فقط با گذراندن دورههای آموزشی وارد این شغل شدند.
دانشگاههای رشته روزنامه نگاری
دانشگاه علامه طباطبایی
دانشگاه سوره
دانشگاه کرمان
دروس رشته روزنامه نگاری
دروس پایه:
مبانی جامعه شناسی، کاربرد رایانه در علوم ارتباطات، اصول علم اقتصاد، اقتصاد ایران، کلیات حقوق، مبانی تاریخ اجتماعی ایران، آمار مقدماتی، آمار در علوم اجتماعی، حقوق اساسی، اصول علم سیاست، روش تحقیق و ….
دروس اصلی:
اصول علم سیاست ،کلیات حقوق، حقوق اساسی،روش تحقیق نظری ،روش تحقیق عملی، نظریههای جامعهشناسی، اصول سازمان و مدیریت، سمینار مسائل سیاسی و استراتژی معاصر ،اندیشههای سیاسی در قرن بیستم
دروس اختصاصی:
مبانی ارتباطات جمعی، ارتباطات بین الملل، ارتباطات سیاسی، ارتباطات انسانی، تحلیل محتوای پیامهای ارتباطی، ارتباطات تصویری، نظریههای ارتباطات اجتماعی، گرافیک و صفحه آرایی در مطبوعات، تکنولوژیهای ارتباطی، مبانی جامعه اطلاعاتی، افکار عمومی و وسایل ارتباط جمعی و مبانی ارتباطات و توسعه .
دروس تخصصی:
اصول روزنامه نگاری، تاریخ مطبوعات، روزنامه نگاری عملی 1 مصاحبه مطبوعاتی، روزنامه نگاری عملی 2 گزارش مطبوعاتی، ویراستاری و مدیریت اخبار، روزنامه نگاری تخصصی، تاریخ مطبوعات، نقد و تفسیر و مقاله نویسی، روزنامه نگاری الکترونیکی، حق و مسئولیتهای روزنامه نگاری، زبان تخصصی در خصوص متون روزنامه نگاری.
بازار کار رشته روزنامه نگاری
مهمترین دغدغه دانشجویان این رشته بازار کار آن می باشد. فارغ التحصیلان می توانند با شرکت در آزمون استخدامی در صدا و سیما استخدام شوند. شما می توانید کار خود را خبرگزاریهای محلی و شهری شروع کنید همچنین باید حوزه فعالیت خود را مشخص کنید تا بتوانید با تمرکز و قدرت زیاد در آن شاخه مورد علاقه فعالیت کنید.
همچنین می توانید در روزنامه، رادیو، ادارات روابط عمومی، سازمانهای دولتی و غیر دولتی مشغول به کار شوید.
انواع خبرنگار:
خبرنگاری در رادیو و تلویزیون
خبرنگاری تجاری و کسب وکار
خبرنگاری آنلاین یا چندرسانهای
خبرنگاری و روزنامه نگاری محیطی
خبرنگار و روزنامه نگار ورزشی
روزنامهنگاری و گزارشگری در مجلات و جرائد
خبرگویی و گویندگی خبر
روزنامه نگار سیاسی
خبرنگاری در حوزه علوم و سلامت
خبرنگاری و روزنامه نگاری جهانی و بینالمللی
شما با مطالعه این مقاله می توانید بهترین انتخاب را برای رشته داشته باشید.