روش مطالعه درس فارسی🌸
درس فارسی از اون دسته دروسی هست علاوه بر شیرینی ذاتی که داره، تسلط به اون حس خوشایندی به ما تزریق میکنه چرا که میتونیم عمیقتر به درون زبان قشنگمون و آثار غنی زبان فارسی سفر کنیم.
همونطور که میدونین ادبیات فارسی از سه درس پر اهمیت هر آزمونه و ضریب بالایی داره .
به طور کلی برای یادگیری زبان (چه فارسی چه عربی و چه انگلیسی) توصیه میشه به جای خوندن درس به درس مطالب کتاب، مباحث اصلی مثل قرابت معنایی، دستور زبان، آرایه های ادبی، تاریخ ادبیات، معنا و املای لغات، به صورت مجزا مطالعه بشه. پس در ادامه به بررسی هر کدوم از این مباحث میپردازیم.
💐روش مطالعه قرابت معنایی
در آزمونهای ورودی مدارس و دانشگاه ها از مفاهیمی سوال طراحی میشه که در کتاب درسی به اونها اشاره شده یا خیلی ساده هستن.
پیشنهادی که برای مطالعه سوالات قرابت معنایی داریم اینکه تمام بیتها و نثرهای کتاب رو درس به درس بررسی کنین و مفهوم کلی رو در دفتری یادداشت کنین و اخر هر هفته بر اونها مروری داشته باشین.
حل حدود ۲۰ تا ۳۰ تست در هفته از این مبحث میتونه کمک خوبی در افزایش سرعت دریافت مفهوم کنه.
💐 روش مطالعه لغت ها و املا
همواره سوال لغت و املا جز آزمون های ورودی و حتی آزمایشی هست و صرفا نیاز به حضور ذهن خوب داره. با ۵ تا ۱۰ دقیقه وقت گذاشتن در روز میتونین به این مبحث تسلط پیدا کنین.
از دفترچه های لغت که انتشارات مختلف تالیف کردن استفاده کنین. استفاده از لغت نامه انتهایی کتاب هم مفیده.در واقع مهمتر از منبع مطالعه، تداوم در تمرینه.
روزانه این کتاب یا لغت نامه رو مرور کنین حتی شده ۱۰ دقیقه. در اخر روز کلماتی که حتی با تکرار باز هم به یاد نداشتین یادداشت کنین .
زمانی هم برای تکرار کلمات مهم املایی قرار بدین و از نوشتن لغتها و تمرین املا خجالت نکشین. کلماتی که شامل حروف ح، ه، ق، غ، ث، ص، س، ض، ظ، ز، ض، ت، ط هستن ارزش املایی دارن و بهشون دقت ویژه داشته باشین.
💐 روش مطالعه دستور زبان
این بخش از زبان فارسی نیازمند آموزش کامل و جامع هست. توصیه میکنیم حتما از آموزش یک مدرس معتبر و مجرب استفاده کنین. نکات ریز دستور زبان فارسی اهمیت این موضوع رو چند برابر میکنه.
در مطالعه این قسمت مثل درس ریاضی عمل کنین اول سوالات رو به صورت تشریحی حل کنین.
بعد از تسلط اولیه کم کم وارد تست زدن بشین. تست های اولیه رو بدون در نظر گرفتن زمان حل کنین. نکتههای هر تست رو بنویسین و بعد وارد تست زماندار بشید.
در این مبحث صبور باشین و عجله نکنین . تست زدن زیاد تو این مبحث به شما کمک میکنه که حضور ذهن بهتری در مواجه با این سوالات در آزمونهای آزمایشی یا ورودی داشته باشین و سریعتر به نشونههای هر سوال توجه کنید.
💐 روش مطالعه آرایه های ادبی
شیرینترین و خلاقترین بخش ادبیات فارسی همین آرایه هاست. تصورشو بکنین شاعر چند صد سال پیش چطور زیبایی ناخن انسان رو به فندوقی خوشرنگ تشبیه کرده. درک این زیبایی ها واقعا خوشاینده.
برای تسلط به تستهای آرایه ادبی لازمه که نکات شهودی هر آرایه رو خوب یاد بگیرین.درسنامه کتابهای کمک آموزشی و تدریس دبیران متبحر مرجع عالی برای این آموزش هستن. درواقع آموزش در این مبحث 40 تا 50 درصد راهه بقیش فقط تست.
برخلاف مبحث قبلی که توصیه به حل تشریحی مسائل داشتیم، این قسمت رو بعد از یادگیری مطالب مهم، مستقیم وارد تست بشین. هرچه بیشتر چشمتون به بیتها و آرایههای مخفی در بیت عادت کنه، پیدا کردن نشونهها راحتتر میشه.
💐 روش مطالعه تاریخ ادبیات
بنظرم از پر چالشترین مباحث فارسی همین تاریخ ادبیاته، تست زیاد ازش نمیاد ولی اون یدونه دوتایی که میاد آدم حیفش میاد نزنه چون نکته خاصی نداره و صرفا حفظ کردن و به خاطر سپردنه.
رمزگذاری و ساختن شعر ریتمیک و … از موارد پرکاربرد تو این بخش هستن. تکرار روزانه 5 دقیقه صفحات مربوط به تاریخ ادبیات در اخر کتاب قطعا شما رو خیلی جلو میندازه.
در ادامه به تعداد تست هر بخش در آزمون تیزهوشان 1402 میپردازیم که ارزش هر مبحث ملموستر شه
🖋لغت و واژه شناسی (همخانواده، جمع و مفرد و …): ۴ سوال
🖌املا کلمات: ۱ سوال
🖊ساختار فعل: ۱ سوال
🖋آرایه های ادبی: ۲ سوال
🖍دستور زبان:
مسند و فعل اسنادی: ۱ سوال
ضمیر متصل و منفصل و جهش آن ها: ۱ سوال