آمادگی برای امتحان نهایی فارسی دهم

زمان مطالعه 2 دقیقه
[sharethis-inline-buttons]

درس فارسی جزو دروسی است که پر از نکات ریز و درشت می‌باشد و برای کسب موفقیت در پاسخ به سوالات امتحان نهایی فارسی دهم، دانش آموزان باید بر 6 مبحث اصلی این درس یعنی معنی لغات، املا، تاریخ ادبیات، آرایه های ادبی، دستور زبان و قرابت معنایی تسلط پیدا کنند.

پیشنهاد می‌کنیم برای مطالعه ی فارسی به جای خواندن درس به درس مطالب، مباحث اصلی که شامل: قرابت معنایی، دستور زبان، آرایه های ادبی، تاریخ ادبیات، معنا و املای لغات، به صورت جداگانه و با استفاده از درسنامه های معتبر مورد مطالعه قرار بگیرند.

سر فصل های فارسی دهم

این کتاب شامل ۸ فصل به شرح زیر میباشد:

فصل یکم: ادبیات تعلیمی

فصل دوم: ادبیات سفر و زندگی

فصل سوم: ادبیات غنایی

فصل چهارم: ادبیات پایداری

فصل پنجم: ادبیات انقلاب اسلامی

فصل ششم: ادبیات حماسی

فصل هفتم: ادبیات داستانی

فصل هشتم: ادبیات جهان

روش مطالعه برای امتحان نهایی فارسی دهم

تمام ابیات موجود در کتاب درسی را بخوانید و مفهوم آنها را درک کنید. درنظر داشته باشید که ابیات کتاب را نباید کلمه به کلمه معنی کنید؛ این کار مفید نیست و بهتر است تمرکز خود را بر درک معنای کلی بیت به کار بگیرید.

در کتاب فارسی واژه هایی وجود دارند که از نظر نوشتاری یکسان هستند، اما تلفظ و معنای متفاوتی دارند؛ بهتر است این واژگان را شناسایی کرده و با آنها آشنا شوید.

آرایه های متنوعی در فارسی وجود دارد برای مثال: تشبیه، استعاره، تلمیح، جناس، تضاد، تناقض (پارادوکس)، اغراق، حس آمیزی، تناسب ( مراعات نظیر)، حسن تعلیل، کنایه، مجاز، تشخیص، واج‌آرایی (نغمه ی حروف)، اسلوب معادله و ایهام؛ که بهتر است خلاصه ای از این آرایه ها را بنویسید و برای هر کدام آنها مثالی بیاورید تا به خوبی در کنید.

بهترین کار برای یادگیری تاریخ ادبیات، تهیه لیست از کتب آمده در پایان درس به همراه نام نویسنده یا مترجم و مشخص کردن منظوم و منثور بودن آنها است.

شناخت «واج-تکواژ-واژه» (ساختار واژه)، درک «گروه اسمی» شامل هسته و انواع صفت بیانی، وابسته های پیشین و پسین و انواع وابسته های وابسته، «گروه فعلی»، «انواع واژه» (مشتق و مرکب) و «ویرایش» مهم ترین مباحث در دستور زبان هستند که از این بخش ها سوالات زیادی طراحی می‌شود. برای اینکه دستور زبان ها را یاد بگیرید نیاز است که درسنامه ی کتاب درسی را مطالعه کنید. پس بهترین و مرجع ترین منبع، کتاب فارسی دهم می‌باشد.

تکنیک خلاصه‌ نویسی و نکته ‌‌برداری، فرآیند تکرار مطالب و مرور را ساده‌تر می‌کند و باعث می‌شود مطالب وارد حافظه بلند مدت شما بشود.

برای املا و لغات بهتر است متن کتاب درسی را روخوانی کنید و املای کلمات مهم را هایلایت کرده و چند بار برای خود بنویسید تا ملکه ذهنتان شود.

برای حفظ کردن معنی لغات می‌توانید از فلش کارت ها استفاده کنید و در طول روز چندین بار آن را تکرار و تمرین کنید.

 

تیم تحریریه تام‌لند

آموزش اصولی ساخت ویدیو، معرفی ابزارها و تجهیزات تولید محتوای ویدیویی و کمک به خوانندگان عزیز برای ساخت ویدیوهای باکیفیت و پربازده، هدف اصلیِ تیم تحریریه تام‌لند است.

پشتیبانی و مشاوره تام‌لند

اگه برای ثبت‌نام و شرکت در کلاس‌ها،نیاز به مشاوره داری شماره‌ات رو بذار تا باهات تماس بگیریم

"*" indicates required fields

جدیدترین ها

عضویت در خبرنامه تام‌لند

جهت دریافت رایگان به روزترین مقالات تام‌لند پست الکترونیک خود را وارد نمایید

مطالب پیشنهادی تام‌لند

به گزارش ایسنا، شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه امروز سه شنبه به ریاست دکتر مسعود پزشکیان و با حضور سران قوای مقننه و قضائیه، ماده واحده نحوه تعیین سهمیه مناطق داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ را بررسی کرد. در این جلسه مقرر شد که نظام نامه جدیدی برای سهمیه بندی عادلانه مناطق داوطلبان تدوین شود که بر اساس تفکیک سهمیه های کنکور به صورت استانی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سازمان سنجش آموزش کشور جدول زمان بندی ثبت نام و برگزاری آزمون های سراسری و دکتری سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد. بر این اساس، ثبت نام برای نوبت اول کنکور سراسری از ۲۰ آبان امسال آغاز شده و تا ۲۶ آبان ادامه خواهد داشت. نوبت اول این کنکور در روزهای ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می شود.

به گزارش جماران، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، درباره تغییرات کنکور اعلام کرد که مدل کنکور تغییری نخواهد کرد. وی اظهار داشت: (در مدل قبلی، دانش‌آموزان تنها به تست‌زنی مشغول بودند و دبیرستان‌ها عملاً نقش خود را از دست داده بودند. پیش از این، آمار قبولی مدارس غیرانتفاعی در رتبه‌های بالای کنکور بیشتر بود؛ اما اکنون دانش‌آموزان مدارس دولتی موفقیت بیشتری دارند.)

به گزارش خبرگذاری ایسنا، ثبت نام و انتخاب رشته پذیرش دانشجو فقط بر اساس سوابق تحصیلی در مقاطع کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته از مهرماه ۱۴۰۳ برای دانشگاه آزاد اسلامی شروع می شود