مدرسه کسب و کار کارابیز

معرفی رشته حقوق

معرفی رشته حقوق- حقوق

معرفی رشته حقوق

رشته حقوق یکی از رشته‏‌های محبوب داوطلبان علوم انسانی است. دامنه گرایش‌های رشته حقوق وسیع بوده و در کلیه روابط زندگی امروز قابل ملاحظه است. این روابط می‌‏تواند مربوط به روابط دولت و مردم باشد که به حقوق عمومی شناخته ‌می‌شود. همچنین روابط شخصی مردم را در برمی‌گیرد که حقوق خصوصی نامیده می‏‌شود.

حقوق عمومی شامل حقوق قوای سه‏‌گانه کشور، حاکمیت و آنچه که مربوط به اداره کشور است می‏‌شود. حقوق خصوصی به روابط بین خود مردم می‏‌پردازد که مهم‌ترین آن‌ها روابط تجاری است. مسائل مربوط به حقوق مدنی که از آن جمله می‏‌توان به اموال، مالکیت، قراردادها، مسئولیت‏‌هایی که اشخاص در خطاهایی که مرتکب می‏‌شوند برایشان به وجود می‏‌آید مثل مسئولیت ناشی از حوادث، قواعد مربوط به ارث، وصیت‌ها، ولادت، اقامتگاه اشخاص و ده‌ها مورد دیگر اشاره کرد.

همچنین شاخه‌ای از حقوق به روابط بین‌المللی می‏‌پردازد. این قسمت خود به دو بخش حقوق روابط بین‌الملل عمومی و خصوصی تقسیم می‏‌شود که حقوق روابط بین الملل عمومی به روابط بین دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی می‏‌پردازد.

 

توانایی‌های لازم رشته حقوق

 

رشته حقوق در مورد تعامل افراد با یک‌دیگر و ارتباطات انسانی می‌باشد. بنابراین شخصی که در این رشته تحصیل می‌کند با افراد مختلفی در ارتباط است و لازم است که از قدرت بیان بالایی برخوردار باشد.

همچنین این افراد باید بتوانند مسائل مورد نظر را به نحو صحیحی استدلال کنند. خلاقیت ذهنی داشته باشند و همچنین قدرت بیان قوی و عملکرد لازم را در هر موقعیتی داشته باشند.

علاوه‌بر این‌ها تسلط داشتن به زبان و ادبیات فارسی باعث می‌شود که حقوق‌دانان بتوانند در جایگاه حقوق‌دان از عهده پرونده‌های سپرده شده برآیند و بتوانند با زبانی سلیس و صریح کسانی را که مورد خطاب او قرار می‌گیرند قانع کنند.

بخوانید :   معرفی رشته مهندسی شهرسازی

همچنین ویژگی‌های دیگری مثل تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسه، توانایی مطالعه و استفاده از کتب فقهی نیز می‌توانند شما را به یک حقوقدان مسلط به مسائل عالی تبدیل نمایند.

 

رشته حقوق در مقطع کارشناسی

دانشجویان مقطع لیسانس رشته حقوق در اولین مرحله به مطالعه مقدماتی مباحث حقوقی می‌پردازند. از این طریق با کلیات علم حقوق و مبانی نظری و فلسفی این علم آشنا می‌شوند.

در مرحله بعد با دو بخش اصلی علم حقوق یعنی «حقوق عمومی» و «حقوق خصوصی» (که هر کدام دو شاخه حقوق داخلی و بین‌المللی را شامل می‌شوند.) آشنا می‌شوند و به مطالعه دروس مرتبط با این موضوعات می‌پردازند.

دانشجویان این رشته بعد از به پایان رساندن دوره‌ی کارشناسی، می‌توانند در آزمون‌های ورودی مشاغلی همچون وکالت، قضاوت، سردفتری اسناد رسمی و مشاوره‌ی حقوقی شرکت نموده و پس از گذراندن دوره‌ی کارآموزی هرکدام به این مشاغل ورود پیدا کنند.

 

 

طول دوره تحصیل در مقطع لیسانس رشته حقوق

طول دوره کارشناسی رشته حقوق مطابق آئین نامه آموزشی مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی می‌باشد. کلیه دروس حداکثر در ۸ ترم ارائه می‌شود. همچنین طول هر ترم ۱۷ هفته است و زمان آموزش هر واحد درس از نوع نظری هفته‌ای یک ساعت و دروس عملی نیز ۲ ساعت است.

 

 

 

درس‌ها و واحدهای درسی رشته حقوق در مقطع لیسانس

تعداد واحدها در دوره کارشناسی به صورت زیر می باشد:

 

واحدهای رشته حقوق
واحدهای رشته حقوق

 

دروس رشته حقوق و واحدهای رشته حقوق

 

 دروس پایه

مقدمه علم حقوق، حقوق جزای عمومی، حقوق اساسی، حقوق مدنی، مبانی علم اقتصاد، عربی، مالیه عمومی، مبانی جامعه شناسی.

 

 دروس اصلی و تخصصی

آئین دادرسی مدنی، متون حقوقی، آئین دادرسی کیفری، حقوق اساسی، حقوق جزای عمومی، حقوق بین المللی عمومی، حقوق سازمان‌های بین‌المللی، حقوق اداری، اصول فقه، متون فقه، حقوق تجارت، قواعد فقه، حقوق تطبیقی، ادله ثبات دعوی، حقوق کار، پزشکی قانونی، کار تحقیقی، حقوق بین المللی خصوصی. تسلط بر زبان عرب و فرانسه هم به اغلب دانشجویان حقوق توصیه می‌شود.

 

 دروس اختیاری

بزهکاری اطفال، پلیس عدمی، کیفر شناسی، حقوق دریایی، حقوق هوایی، داوری بین‌المللی، اصول رواط بین‌الملل، آیات الاحکام، حقوق ثبت، حقوق بیمه، حقوق بانکی، اصطلاحات حقوقی به زبان عربی، تامین اجتماعی، حقوق بشر در اسلام، احوال شخصیه در فقه عامه، دادرسی‌های اختصاصی کیفری، تاریخ حقوق، مالکیت معنوی، فلسفه حقوق، کارآموزی قضایی، رویه قضایی، حقوق و کامپیوتر، حقوق قضایی، حقوق ارتباطات، آمار، جامعه شناسی حقوق.

بخوانید :   معرفی رشته شنوایی سنجی

 

 دروس عمومی

زبان خارجی، معارف اسلامی، تاریخ اسلام، انقلاب اسلامی، متون اسلامی، فارسی، اخلاق اسلامی، تربیت بدنی، تنظیم خانواده.

 

دروس پیش نیاز

زبان پیش، فارسی پیش، عربی پیش، فلسفه و منطق پیش، وصیت نامه، روخوانی قرآن.

 

دانشجویان و علاقه‌مندان به این رشته باید از جسارت، قدرت استدلال  و تحلیل، خلاقیت ذهنی و فن بیان خوب و کافی برخوردار باشند. علم حقوق با جامعه‌شناسی، روانشنانسی و علوم فلسفی آمیخته است و یک حقوقدان مطلع باید از این علوم آگاهی ‏کافی داشته باشد. همچنین یک دانشجوی حقوق برای این که در رشته خود موفق گردد لازم است که به زبان و ادبیات فارسی و فلسفه و منطق مسلط باشد. چون منطق حقوق در ضمن این که شباهت‌‏های زیادی به منطق ریاضی دارد، یک منطق اقناعی و خطایی است.

 

بیشتر کسانی که وارد رشته حقوق می‌شوند به شغل وکالت فکر می‌کنند چون دانشجویان این رشته پس از اخذ مدرک کارشناسی خود می‌توانند در آزمون کانون وکلا شرکت کنند و پس از موفقیت در آن و گذراندن دو سال کارورزی در آن، پروانه وکالت کسب کنند و درآمدزایی خوبی داشته باشند.

 

 

ادامه تحصیل در رشته حقوق تا چه مقطعی امکان‌پذیر است؟

 

اگر علاقه‌مند به تحصیل در رشته حقوق هستید لازم است بدانید که امکان تحصیل در این رشته تا مقطع دکتری فراهم است. همچنین در قسمت زیر می‌توانید گرایش‌های رشته حقوق در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را مشاهده نمایید.

 

گرایش‌های رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد

 

گرایش حقوق خصوصی

گرایش  حقوق ارتباطات

گرایش حقوق ثبت اسناد و املاک

گرایش حقوق اسناد و قراردادهای تجاری

گرایش حقوق بین‌الملل

گرایش حقوق جزا و جرم شناسی

گرایش حقوق کیفری اطفال و نوجوانان

گرایش حقوق عمومی

گرایش حقوق نفت و گاز

گرایش حقوق بشر

گرایش حقوق مالکیت فکری

گرایش حقوق اقتصادی

گرایش حقوق دادرسی اداری

گرایش حقوق محیط زیست

گرایش حقوق تجارت بین الملل

گرایش حقوق خانواده

گرایش حقوق تجاری اقتصادی بین‌المللی

گرایش حقوق شرکت‌های تجاری

گرایش مدیریت دادگستری

گرایش مدیریت نظارت و بازرسی

گرایش مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی

بخوانید :   معرفی رشته مهندسی نساجی

گرایش حقوق حمل و نقل

گرایش حقوق سردفتری

گرایش حقوق مالی

گرایش اقتصادی

گرایش فقه و حقوق جزا

گرایش حقوق تجارت الکترونیکی

 

گرایش‌های رشته حقوق در مقطع دکتری

 

گرایش حقوق عمومی

گرایش حقوق جزا و جرم شناسی

گرایش حقوق بین الملل عمومی

گرایش حقوق خصوصی

گرایش حقوق نفت و گاز

گرایش فقه و حقوق جزا

 

 

بررسی بازار کار و درآمد رشته حقوق

از بهترین کارهایی که فارغ التحصیلان رشته حقوق می‌توانند در آن به کار کردن بپردازند وکالت است. این کار نیازمند گذراندن آزمون کانون وکلا و گرفتن پرونده وکالت است. بعد از اینکه فرد در آزمون قضاوت شرکت کرد و مصاحبه شفاهی را قبول شد می‌تواند با استفاده از آزمون‌های استخدامی در اداره‌های مختلف مشغول به کار شود.

 

به علت تعداد بالا فارغ‌التحصیلان در این رشته در حال حاضر مشغول شدن در این رشته کار آسانی نیست. فارغ‌التحصیلان با محدودیت‌های زیادی مواجه هستند. اما اگر دانشجویی در کار خود بسیار خوب و توانمند ظاهر شود می‌تواند به شاغل شدن در دادگستری و مشاور حقوقی بانک، شهرداری و شرکت‌های مختلف امید داشته باشد. شخصی که در آزمون ورودی کانون وکلا قبول شود بعد از این که دو سال کار آموزی را با موفقیت سپری کند می‌تواند پروانه وکالت گرفته و دفتر وکالت تأسیس کند. همچنین اگر مدرک دکترای معتبری از دانشگاه دریافت کنند می‌توانند این رشته را در دانشگاه‌ها تدریس کند.

 

 

 

 

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود:

 

 

 

کارهای مناسب فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی

 

قضاوت

بازپرسی و دادیاری

تحریر ادله (معاینه محل و استماع گواهان محلی و استماع اظهارات متداعین معذور از حضوردر دادگاه)

امور ورشکستگی و سرپرستی محجورین فنی و حقوقی

ادارات اجرای احکام شامل موارد مدنی و کیفری

ادارات ثبت اسناد و املاک

دفاتر اسناد رسمی بصورت سردفتر و دفتریار

وکالت دعاوی خصوصی و دولتی

تنظیم قراردادهای اقتصادی و بازرگانی داخلی و خارجی

مشاوران حقوقی

 

کدام دانشگاه‌ها در رشته حقوق دانشجو می‌پذیرند؟

 

این مطلب را در شبکه های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 13 =

#iguru_button_660570f680b9e .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_660570f680b9e .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_660570f680b9e .wgl_button_link { border-color: rgba(196,22,28,1); background-color: rgba(196,22,28,1); }#iguru_button_660570f680b9e .wgl_button_link:hover { border-color: rgba(255,187,23,1); background-color: rgba(255,187,23,1); }#iguru_soc_icon_wrap_660570f6f1875 a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_660570f6f1875 a:hover{ background: transparent; border-color: #c4161c; }#iguru_soc_icon_wrap_660570f6f1875 a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_660570f6f1875 a:hover{ color: #ffffff; }