معرفی رشته علوم تغذیه

زمان مطالعه 4 دقیقه
[sharethis-inline-buttons]

 

علوم تغذیه، یکی از نیاز‌های اصلی انسان است؛ همچنین یکی از مهم‌ترین عوامل بقای زندگی و طول عمر می‌باشد. رشد علم تغذیه باعث شده است که افراد بتوانند عمر طولانی‌تری داشته باشند. برای مثال قانون داشتن سه وعده و یا ۵ وعده در روز همه برای بالا بردن کیفیت زندگی افراد بوده است که دانشمندان تغذیه، آن را ایجاد کردند. قبولی رشته علوم تغذیه از جمله اهداف داوطلبین گروه تجربی در سال کنکور است.

تغذیه صحیح رشد را میسر می‌سازد. به تندرستی و طول عمر می‌انجامد. با تأثیر بر روی مغز و روان سبب رشد فکری می‌گردد. با خواندن همین دو پاراگراف می‌توان فهمید این علم تا چه حد در جامعه جهانی دارای اهمیت می‌باشد.

 

 

 یک متخصص و کارشناس علوم تغذیه باید چگونه فردی باشد؟

 از دیگر نیازهای متخصصان در این رشته می‌توان به ویژگی‌های زیر اشاره کرد:

  • اهمیت و توجه داشتن به حرفه‌ای‌گری و اخلاق
  • تفکر نقادانه و توانایی حل مسئله
  • تلاش برای کسب دانش کافی و به روز، درباره رژیم‌های غذایی مختلف و مطالعه و پیگیری آخرین مقالات در این زمینه؛ زیرا علم تغذیه باید و نباید‌هایی دارد که به طور مرتب با آزمایش‌های گوناگون تغییر می‌کند.
  • بهره‌مندی از مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی
  • قدرت بیان خوب و شیوا برای اینکه روزانه بتواند به مراجعان در هر سطحی از سن و دانش، اطلاعات لازم در مورد رژیم را ارائه کند.
  • صبور بودن و توانایی برقراری ارتباط عاطفی مناسب برای ایجاد انگیزه در افراد تا به رژیم غذایی خود پایبند بمانند.
  • انعطاف‌پذیری در کار با مراجعان و تنظیم رژیم غذایی متناسب با شرایط افراد مختلف
  • عدم پیش‌داوری و قضاوت کردن افراد از جمله اصول اخلاقی اولیه برای کسی است که با افراد دارای اضافه وزن کار می‌کند.
  • آشنایی نسبی با روانشناسی
  • مسئولیت پذیر بودن، چرا که متخصص تغذیه علاوه بر جسم با روح و روان انسان‌ها نیز در ارتباط است. باید پس از ارائه رژیم دائما پیگیر وضعیت سلامتی مراجع باشد. همچنین روند کاهش وزن را در کنار سلامت عمومی بدن  دنبال کند.
  • خلاقیت به یک متخصص تغذیه کمک می‌کند تا با توجه به شرایط مراجع، بتواند بهترین برنامه را تنظیم کند.
  • توانایی تجزیه و تحلیلی وقدرت حل مسئله، چون تنظیم برنامه رژیمی برای هر فرد منحصر به فرد است. همین‌طور اطلاعات زیادی جمع‌آوری می‌شوند که متخصص باید بتواند آن‌ها را به خوبی دسته بندی کند و با تجزیه تحلیل مناسب بهترین راهکارها را ارائه بدهد.
  • ارتباط قوی و توانایی انگیزه دادن به مراجع
  • خوش اخلاق و پر حوصله بودن خصوصا در برخورد با کودکان و سالمندان یا گروه‌های خاص

 

 

 

ویژگی‌های فردی متخصص علوم تغذیه

یک متخصص تغذیه نه تنها باید علاقه‌مند به رشته‌ی خود باشد که این علاقه سرچشمه‌ی تمام پیشرفت‌ها در تمام رشته‌هاست؛ بلکه باید خود را دائما به روز نگه ‌دارد و کسب دانش روز را سرلوحه کار روزانه خود قرار دهد.

برخلاف آنچه بیشتر افراد فکر می‌کنند کارشناس و یا متخصص علوم تغذیه در زمینه لاغری و رژیم لاغری تنها فعالیت نمی‌کند. درست است که در این روزها بیشترین درآمد این دسته از متخصصان از رژیم‌های لاغری و چاقی بدست  می‌آید؛ اما باید بدانیم که این متخصصان برای بیماری‌های خاص و یا کسانی که دارای مشکلات مادرزادی در بلع و خوراک هستند نیز راه‌های درمانی و کمک کننده دارند.

 

 

 

قبولی رشته علوم تغذیه در کنکور بیشتر به کدام دروس دبیرستان نیاز دارد؟

افرادی که در این رشته تحصیل می‌کنند باید درس زیست شناسی و شیمی بسیار قوی داشته باشند تا هم در کنکور موفقیت بیشتری کسب کنند. چراکه در دانشگاه باید بتوانند با یک پایه درسی خوب، مطالب پیشرفته مرتبط با تغذیه و فیزیولوژی انسان را فرا بگیرند.

این  رشته نیز زیرگروه یک تجربی است و نیاز است برای قبولی رشته علوم تغذیه روی زیست و ریاضی و شیمی زمان زیادی بگذارید. در حال حاضر در ۲۰ دانشگاه دولتی و در پردیس خودگردان و همچنین در یک دانشگاه غیرانتفاعی در مشهد و ۴ دانشگاه آزاد علوم تحقیقات، آزاد سروستان، سراب و مرند دانشجو می‌پذیرند. سال ۱۳۹۸ حدود ۵۰۰ نفر در دانشگاه دولتی و غیر انتفاعی قبول شدند.

در دانشگاه آزاد نیز در تهران با رتبه ۳۷۸۸۹ قبولی داشته است .

 

 

دروس دانشگاهی رشته علوم تغذیه چه هستند؟

علوم تغذیه ۱۳۰ واحد دارد و با گذراندن آن در ۴ سال می‌توانید لیسانس این رشته را دریافت کنید.
این رشته ۲۵ واحد دروس پایه، ۳۷ واحد دروس اصلی، ۲۸ واحد دروس تخصصی ، ۱۸ واحد کارآموزی و ۲۲ واحد عمومی دارد.

 

 

فارغ التحصیلان این رشته در چه کار و صنایعی می‌توانند شاغل شوند؟

متاسفانه در دوره لیسانس امکان تاسیس مطب وجود ندارد. اما شما می‌توانید با گذراندن کارشناسی ارشد و دکتری مطب برای خود تاسیس کنید. این  مسئله باعث شده است که این رشته یکی از بالاترین و پرطرفدارترین رشته در کارشناسی ارشد باشد. باید بدانید که تنها با فارغ التحصیلی در علوم تغذیه در کارشناسی ارشد توانایی تاسیس مطب را دارید. اگر رشته‌ی دیگری بخوانید این امکان برای شما وجود ندارد.

اگر کارشناسی و مدرک لیسانس این رشته را دارید، می‌توانید به عنوان مشاور در مراکز بهداشت و درمان، مطب ‌های خصوصی و بیمارستان‌ها مشغول کار شوید.

 

 

بازار کار رشته علوم تغذیه چطور است؟

علوم تغذیه جزو رشته‌های پیراپزشکی محسوب می‌شود و در مقایسه با بسیاری از رشته‌های علوم پایه در ایران بازار کار و سطح درآمد بالاتری دارد. ایران از لحاظ جمعیت مبتلا به چاقی و اضافه وزن، رتبه زیر ۵۰ را در بین کشورهای دنیا دارد. از طرفی امروزه تناسب اندام و زیبایی آن اهمیت بسیار بیشتری در بین مردم پیدا کرده‌است. سبک زندگی امروزی، بی تحرکی و مصرف چربی و کربوهیدرات بالاتر اضافه وزن را روز به روز گسترش داده است. همه‌ی این عوامل در کنار یکدیگر، باعث رشد نیاز به متخصصین تغذیه در جامعه شده‌اند.

 

پس برای سنجش میانگین درآمد ماهیانه یک متخصص علوم تغذیه باید پارامترهای متعددی بررسی شوند. افرادی که دارای مدرک PHD علوم تغذیه هستند، در صورت تأسیس مطب یا کلینیک تغذیه یا رژیم درمانی پس از مدتی به میانگین درآمد بالایی خواهند رسید. البته در دنیای امروزی نباید نقش فضای مجازی و بازاریابی را در شناخته شدن و کسب درآمد نادیده گرفت. برخی از بلاگرهای حوزه تغذیه درآمدهای قابل توجهی دارند و در واقع یک متخصص یا کارشناس علوم تغذیه با توجه به توانمندی‌های متعدد خود می‌تواند به درآمد خوبی دست پیدا کند.

 

 

تیم تحریریه تام‌لند

آموزش اصولی ساخت ویدیو، معرفی ابزارها و تجهیزات تولید محتوای ویدیویی و کمک به خوانندگان عزیز برای ساخت ویدیوهای باکیفیت و پربازده، هدف اصلیِ تیم تحریریه تام‌لند است.

پشتیبانی و مشاوره تام‌لند

اگه برای ثبت‌نام و شرکت در کلاس‌ها،نیاز به مشاوره داری شماره‌ات رو بذار تا باهات تماس بگیریم

فیلد های "*" اجباری هستند

عضویت در خبرنامه تام‌لند

جهت دریافت رایگان به روزترین مقالات تام‌لند پست الکترونیک خود را وارد نمایید

مرکز اشتراک گذاری ایده ها

سوال، نظر و یا انتقاد داری؟ خوشحال می‌شیم بخونیمش و اگه نیاز به کمک داشتی بهت کمک کنیم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی تام‌لند

بعد از دریافت کارنامه دوازدهم چه کنیم؟

فهرست محتوا فصل اول: کارنامه، فقط یه کاغذ نیست! فصل دوم: تحلیل کنکورانهٔ کارنامه فصل سوم: جمع‌بندی ذهنی؛ خداحافظی با مدرسه، سلام به

چطور توی شرایط حساس، آرامش ذهنی بچه‌ها حفظ می‌شه؟

فهرست محتوا نقش خانواده توی حفظ تمرکز و انگیزه‌ی دانش‌آموز توی دوران بحران ذهن آروم، توی خونه ساخته می‌شه! اخبار سمی رو حذف

فهرست محتوا تست‌زنی به سبک رتبه‌های برتر انتخاب منابع به روش رتبه‌های برتر برنامه‌ریزی حرفه‌ای تکنیک‌های طلایی تست‌زنی مدیریت زمان سر جلسه تحلیل

فهرست محتوا مزایای تست‌زنی در خانه گام اول: هدف‌گذاری دقیق گام دوم: تهیه منابع مناسب گام سوم: طراحی برنامه مطالعاتی گام چهارم: زمان‌بندی

0