رشته دندانپزشکی و معرفی این رشته

زمان مطالعه 4 دقیقه
[sharethis-inline-buttons]

 

سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی محبوب‌ترین رشته‌های گروه تجربی می‌باشند که این مقبولیت به چند دلیل می‌باشد؛ اول اینکه این سه رشته در مقطع دکتری عمومی ارائه می‌شوند. دوم این‌که نسبت به سایر رشته‌ها از درآمد بیشتری برخوردار هستند. سوم این که امکان پیشرفت در این سه رشته از نظر تحقیقاتی به‌خصوص در رشته داروسازی بسیار بالا می‌باشد. چهارم اینکه از مقبولیت اجتماعی بسیار بالایی برخوردار هستند. پنجم این‌که با جان مردم در ارتباط هستند. بسیاری از داوطلبان گروه تجربی آرزوی قبولی در این سه رشته را دارند؛ اما ظرفیت این سه رشته نسبت به جمعیت شرکت‌کنندگان پایین می‌باشد و برای رسیدن به این جایگاه باید تلاش فراوانی کرد. در مقالات پیشین به شرح رشته داروسازی پرداخته‌ایم، حالا قصد داریم که شما را با رشته دندانپزشکی آشنا کنیم.

با ما همراه باشید.

 

گزینش و ظرفیت رشته دندانپزشکی به چه صورت است؟

گزینش رشته دندانپزشکی به صورت ناحیه‌ای می‌باشد. ظرفیت این رشته به‌طور کلی تقریبا ۱۵۰۰ نفر می‌باشد. تعداد داوطلبین تجربی در کنکور سراسری ۹۹، نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر بود که با یک نسبت ساده متوجه می‌شویم که تنها ۰٫۳ درصد از داوطلبین رشته تجربی قادر به قبولی در این رشته خواهند بود. در صورتی که شاید تعداد بسیار بالایی از شرکت‌کنندگان تمایل به ادامه تحصیل در این رشته را داشته باشند.

 

یک دندانپزشک چه وظایفی دارد؟

به زبان ساده، یک دندانپزشک باید توانایی تشخیص انواعی از بیماری‌های دهان و دندان را داشته باشد. دندانپزشکی رشته‌ای است که به ظرافت دست و قدرت بالایی نیازمند است. دندانپزشک باید تمام دقت خود را هنگام معاینه بیمار به کار بگیرد. از طرفی با پیشرفت علم دندانپزشکی، هر روزه زمینه‌های زیبایی بیشتری مثل کامپوزیت، لمینیت و… به این رشته افزوده می‌شود. پس مهم‌ترین توانایی در این رشته ، ظرافت و قدرت دست بالا می‌باشد. از طرفی یک دندانپزشک باید همیشه اطلاعات به روزی داشته باشد و زبان انگلیسی خود را تقویت کند. به روز بودن در رشته‌های علوم پزشکی از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

در رشته دندانپزشکی با چه دروسی روبه‌رو خواهیم بود؟

در دو سال اولیه تحصیل خود، در مقطع علوم پایه قرار دارید که با دروس پایه آشنا خواهید شد. پس از گذراندن مقطع علوم پایه، با دروس تخصصی آشنا شده و همچنین بخشی از تحصیل خود را در کیلینیک‌های وابسته به دانشگاه می‌گذرانید. در واقع در این مقطع با مهارت‌های عملی بیشتری رو به رو خواهید بود که مهم‌ترین اصل در این رشته می‌باشد. طول تحصیل این رشته ۶ سال می‌باشد.

 

برخی از دروس پایه و تخصصی رشته دندانپزشکی به شرح زیر می‌باشد:

 

دروس رشته دندانپزشکی
دروس رشته دندانپزشکی

 

 

دروس تخصصی دندانپزشکی
دروس تخصصی دندانپزشکی

 

 

مزایا و معایب رشته دندانپزشکی

رشته دندانپزشکی نیز مانند سایر رشته‌ها از مزایا و معایبی برخوردار است. از مزایای این رشته می‌توان به جایگاه اجتماعی، درآمد بالا اشاره کرد؛ ولی عمده‌ترین مشکل دندانپزشکی این است که به علت اینکه به صورت پیاپی مجبور به خم شدن می‌باشند، ممکن است به مرور زمان در نواحی گردن و شانه دچار مشکل آرتروز شوند. این مشکل در بین دندانپزشکان رایج می‌باشد. به همین دلیل باید از یک بدن ورزیده برخوردار باشند تا به مرور زمان دچار مشکل نشوند. از طرفی امکان انتقال بیماری‌های عفونی به علت ارتباط نزدیک پزشک و بیمار بالا می‌باشد.

 

 

این رشته برای شما مناسب است؟

اگر احساس می‌کنید که از ظرافت در کار خود بهره‌مند هستید، از قدرت دستی مناسبی برخوردار هستید و بدن ورزیده‌ای دارید، این رشته می‌تواند برای شما مناسب باشد. دقت و ظرافت در این رشته حرف اول را می‌زند. از طرفی همواره باید مطالعه داشته باشید. دندانپزشک بدون علم با دندان‌ساز تفاوتی نخواهد داشت. از طرفی ممکن است در حین کار با صحنه‌های خوبی مواجه نشوید. مثلا دندان‌های کرم‌خورده، سیاه شده، بوی بد دهان و… شما باید خودتان را از نظر شرایط روحی روانی آماده کنید. لازم به ذکر است که دندانپزشکی نیز شامل دوره طرح اجباری می‌باشد.

 

 

تخصص‌های رشته دندانپزشکی

دندان‌ها عضو بسیاری مهمی می‌باشند؛ هم از نظر زیبایی و هم از نظر اعمال فیزیولوژی. به همین دلیل تخصص‌های این رشته بسیار گسترده می‌باشند. بیماری‌های دهان و دندان بسیار مهم می‌باشند و در اثر نادیده گرفته شدن می‌توانند به راحتی به سایر بخش‌های بدن نیز آسیب وارد کنند. اما متاسفانه اکثر مردم نمی‌دانند که برای مشکل دندان خود دقیقا باید به چه متخصصی مراجعه کنند. لیستی زیر تعدادی از تحصص‌های رشته دندانپزشکی می‌باشد:

  • ارتودنسی: بیماری‌های مربوط به انحراف فک، نامرتبی دندان، کوچکی یا بزرگی فک
  • پریودنتیست: متخصص بیماری‌های لثه
  • جراحی فک، دهان و صورت: انواع جراحی‌ها مثل خارج کردن دندان نهفته، کیست،تومور ، قرارگیری ایمپلنت و…
  • ترمیمی و زیبایی: انواعی از خدمات مانند روکش، پر کردن، کامپوزیت، لمینت و…

 

 

درآمد رشته دندانپزشکی

رشته دندانپزشکی جزء رشته‌های پردرآمد می‌باشد. ممکن است درآمد یک متخصص در سال به میلیارد هم برسد. اما توجه داشته باشید که میزان درآمد شما کاملا به دقت و ظرافت و تجربه وابسته است. درآمد دندانپزشکان در شهرهای بزرگ به نسبت خوب است؛ اما متاسفانه به علت اشباع شدن این رشته در شهرهای بزرگ، نمی‌توان گفت که همانند سابق کسب درآمد می‌کنند. توجه داشته باشید که منظور این نیست که این رشته به طور کامل اشباع شده‌است. هنوز هم بسیاری از نقاط ایران نیاز مبرم به دندانپزشک دارند.

 

 

 

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود:

 

 

 

قبولی رشته دندانپزشکی

هر ساله یکی از انتخاب رتبه‌های برتر، رشته دندانپزشکی می‌باشد. در جدول زیر به تعدادی از این قبولی‌ها در کنکور ۹۹ اشاره می‌کنیم.

 

قبولی رشته دندانپزشکی
قبولی رشته دندانپزشکی

تیم تحریریه تام‌لند

آموزش اصولی ساخت ویدیو، معرفی ابزارها و تجهیزات تولید محتوای ویدیویی و کمک به خوانندگان عزیز برای ساخت ویدیوهای باکیفیت و پربازده، هدف اصلیِ تیم تحریریه تام‌لند است.

پشتیبانی و مشاوره تام‌لند

اگه برای ثبت‌نام و شرکت در کلاس‌ها،نیاز به مشاوره داری شماره‌ات رو بذار تا باهات تماس بگیریم

فیلد های "*" اجباری هستند

عضویت در خبرنامه تام‌لند

جهت دریافت رایگان به روزترین مقالات تام‌لند پست الکترونیک خود را وارد نمایید

مطالب پیشنهادی تام‌لند

کنکور، یکی از مهم‌ترین آزمون‌های زندگی هر دانش‌آموزی است و دو ماه پایانی تا این آزمون می‌تواند تعیین‌کننده‌ترین زمان برای موفقیت باشد.

در این مقاله به بررسی راهکارهایی برای بهره‌برداری کامل از این دو ماه طلایی می‌پردازیم و چگونگی استفاده از این فرصت را برای رسیدن به اهدافمان بیان می‌کنیم.

کنکور رشته علوم انسانی یکی از مهم‌ترین آزمون‌های ورودی دانشگاهی در ایران است. این رشته برای داوطلبانی مناسب است که علاقه‌مند به مطالعات اجتماعی، تاریخی، فلسفی و ادبی هستند.

کنکور انسانی بعد از کنکور تجربی بیش‌ترین متقاضی را دارد. در این مقاله به بررسی جنبه‌های مختلف کنکور رشته علوم انسانی، منابع و تکنیک‌های موفقیت در این آزمون می‌پردازیم.

زمین شناسی یکی از دروس تخصصی مهم در رشته‌های ریاضی و تجربی است که به مطالعه ساختار، ترکیبات و فرآیندهای زمین می‌پردازد. این درس در پایه یازدهم به دانش‌آموزان ارائه می‌شود و در کنکور تجربی اهمیت ویژه‌ای دارد. در این مقاله، به بررسی سرفصل‌های کتاب زمین شناسی یازدهم و کاربردهای آن در زندگی روزمره و کنکور پرداخته‌ایم.

زیست‌ شناسی یکی از مهم‌ترین و پرچالش‌ترین درس‌های کنکور است که نیاز به روش‌های مطالعه مناسب و دقیق و مفهومی دارد. این مقاله به شما کمک می‌کند تا بهترین روش‌های مطالعه و یادگیری زیست شناسی را بشناسید و با استفاده از این روش‌ها، به موفقیت در کنکور نزدیک تر شوید.