مدرسه کسب و کار کارابیز طراحی سایت وب مب

معرفی رشته فقه و حقوق اسلامی

معرفی رشته فقه و حقوق اسلامی تاملند

معرفی رشته فقه و حقوق اسلامی

معرفی رشته فقه و حقوق اسلامی

رشته فقه و حقوق اسلامی یک رشته دانشگاهی از رشته‌های زیر مجموعه علوم انسانی است که به احکام دینی و قرآنی می‌­پردازد. این رشته به دلیل دین رسمی ایران که اسلام است بسیار مورد توجه قرار می­‌گیرد و در بسیاری از دانشگاه­‌ها ارائه می‌­شود. در واقع تمرکز اصلی این رشته بر روی تفسیر قرآن است و تمام مسائل اقتصادی، اجتمایع، فرهنگی و سیاسی را از این دید نگاه و تفسیر می‌­نماید.

رشته فقه از گذشته‌­های بسیار دور، حتی زمانی که دانشگاهی نبود وجود داشت. در آن زمان مسلمانان برای این که بتوانند پیشرفت کنند و رشد داشته باشند نیازمند تفسیر و ساده‌سازی احکام قرآنی بودند. این رشته در حوزه­‌های علمیه به عنوان اصلی‌­ترین و مهم­‌ترین مبحث مورد توجه قرار می­‌گیرد و تا قبل از به وجود آمدن دانشگاه در ایران یکی از مهم‌­ترین مباحث به حساب می‌­آمد.

این رشته با رشته‌­های حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی بسیار نزدیک است و دروس مشترک بسیار زیادی در آن­‌هاست، در عین حال تفاوت­‌های آن‌­ها نیز بسیار زیاد است. رشته حقوق به مسائل روز جامعه از طریق قانون اساسی توجه می­‌شود و رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی نیز در حوزه‌­های علمیه و دانشگاه­‌ها ارائه می­شود و علاقمندان به آن باید در این شرایط به تحصیل بپردازند. رشته فقه و حقوق اسلامی اما رشته‌ه­­ای است که به مسائل جامعه از دید قرآن نگاه می­‌کند و در دانشگاه­‌های بسیاری نیز ارائه می‌­شود.

بازار کار رشته فقه و حقوق

رشته فقه و حقوق اسلامی در ایران از بازار کار نسبتا خوبی برخوردار است و افرادی که در این رشته فارغ التحصیل می‌­شوند هم می­توانند در دستگاه­‌های دولتی و هم به صورت شخصی فعالیت کنند. این افراد می­توانند با شرکت در آزمون­‌های ورودی در دستگاه قضایی کشور مشغول به کار شوند هم­چنین به عنوان استاد دانشگاه به تدریس و تحقیق و آموزش در این رشته بپردازند.

بخوانید :   معرفی رشته نقاشی

هم­چنین فعالیت در فضاهایی مانند مراکز مشاوره، مراکز وکالت، دفاتر اسناد رسمی، دفاتر ازدواج و طلاق، نهادهای فرهنگی و ارشاد، مراکز تحقیقاتی، صداو سیما و … برای دانش‌آموختگان این رشته ممکن است. البته که یکی از شروط موفقیت در این رشته علاقه به مسائل دینی و کنجکاوی در مورد مسائل مرتبط به آن می‌­باشد.

هم­چنین فارغ التحصیلان این رشته در صورت علاقمندی می‌­توانند از طریق دانشگاه اقدام نموده و لباس روحانیت بپوشند. فعالیت در این زمینه نیز برای این افراد ممکن است.

درآمد فارغ التحصیلان رشته فقه و حقوق اسلامی نیز بستگی به این دارد که در چه شرایطی مشغول به فعالیت شوند. به­‌طور کلی اگر تجربه خوبی در این رشته وجود داشته باشد درآمدزایی در آن نیز از شرایط خوبی برخوردار است.

دانشگاه­‌های پذیرنده رشته فقه و حقوق اسلامی

رشته فقه و حقوق اسلامی در برخی از دانشگاه­‌های دولتی کشور ارائه می­‌شود و علاقمندان به این رشته در زمان انتخاب رشته می‌­توانند با توجه به دفترچه راهنمای انتخاب رشته کد رشته محل­‌های این رشته را در فرم انتخاب رشته خود وارد نمایند. در ادامه با برخی دانشگاه­‌هایی که ارائه دهنده رشته فقه و حقوق اسلامی هستند آشنا خواهید شد.

  • دانشگاه ارومیه
  • دانشگاه بین المللی اماک خمینی (ره)
  • دانشگاه خوارزمی (محل تحصیل کرج)
  • دانشگاه شاهد تهران
  • دانشگاه بزرگمهر قاینات
  • دانشگاه آیت الله حایری
  • دانشگاه یزد
  • دانشگاه گنبد
  • دانشگاه حضرت معصومه (س)
  • دانشگاه شهید شهید مطهری
  • دانشگاه شهید مدنی تبریز
  • دانشگاه شهر کرد (محل تحصیل دانشکده هنر و علوم انسانی فارسان)

نمونه کارنامه قبولی در رشته فقه و حقوق اسلامی

از آن­جا که رشته فقه و حقوق اسلامی یکی از رشته­‌های دانشگاهی علوم انسانی است علاقمندان به این رشته نیز برای قبولی در آن باید در آزمون این گروه آزمایشی شرکت نمایند.

بخوانید :   معرفی رشته روانشناسی

سال تحصیلی: ۱۴۰۰

رتبه کشوری: ۹۰۹۸

رتبه در منطقه: ۲۱۱۸

سهمیه: منطقه یک

دانشگاه قبولی: دانشگاه غیردولتی شهیدمطهری

نام درسچند تا از ده تا
ادبیات فارسی۳
عربی۵
معارف۳
زبان۳
ریاضی۲
اقتصاد۷
ادبیات تخصصی۲
عربی تخصصی۸
تاریخ و جغرافیا۱
علوم اجتماعی۶
فلسفه و منطق۲
روانشناسی۵

 

سال تحصیلی: ۱۴۰۰

رتبه کشوری: ۱۳۸۸۹

رتبه در منطقه: ۴۵۹۳

سهمیه: منطقه یک

دانشگاه قبولی:  دانشگاه غیردولتی شهیدمطهری

نام درسچند تا از ده تا
ادبیات فارسی۳
عربی۵
معارف۶
زبان۵
ریاضی۱
اقتصاد۵
ادبیات تخصصی۲
عربی تخصصی۵
تاریخ و جغرافیا۱
علوم اجتماعی۴
فلسفه و منطق۳
روانشناسی۵

 

گرایش­‌های رشته فقه و حقوق اسلامی

رشته فقه و حقوق اسلامی رشته‌ای است که تنها در برخی کشورهای اسلامی ارائه می­‌شود و تمامی کشورها با این رشته آشنایی ندارند. این رشته در ایران در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد اما در مقطع کارشناسی ارشد دارای ۹ گرایش است و فارغ التحصیلان این رشته با توجه به علاقه و استعداد خود یکی از این گرایش‌­ها را برای تحصیل انتخاب می‌کنند.

  1. فقه مقارن و حقوق خصوصی اسلامی
  2. فقه مقارن و حقوق عمومی اسلامی
  3. فقه مقارن و حقوق جزای اسلامی
  4. فقه سیاسی
  5. مذاهب فقهی
  6. فقه و مبانی حقوق اسلامی
  7. فقه و حقوق جزا
  8. فقه و حقوق خانواده
  9. فقه و حقوق خصوصی
این مطلب را در شبکه های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =

#iguru_button_651b0077243a9 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_651b0077243a9 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_651b0077243a9 .wgl_button_link { border-color: rgba(196,22,28,1); background-color: rgba(196,22,28,1); }#iguru_button_651b0077243a9 .wgl_button_link:hover { border-color: rgba(255,187,23,1); background-color: rgba(255,187,23,1); }#iguru_soc_icon_wrap_651b00777672b a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_651b00777672b a:hover{ background: transparent; border-color: #c4161c; }#iguru_soc_icon_wrap_651b00777672b a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_651b00777672b a:hover{ color: #ffffff; }